Legend
wade_ je napisao(la):Ljudi,morate shvatiti,da ovo nije kao staza u Mostaru,da je ovo dobijeno na korištenje uz određene uslove.Nije sigurno ljudima iz SRCS-a bilo u interesu da parking naprave daleko od staze.Nije im sigurno ni bilo u interesu da kiša pada,ni da ograniče prostor za gledatelje na 200 metara od starta.Primjedbi ima,sve stoji,ograda je previsoka,pa čak i meni koji imam 2 metra,ona tribina mi je isto nejasna bila.Odvojenost od takmičarskih auta je nešto što mi je najgluplje bilo,ali valjda je i to tako moralo,ne vidim logiku.Sve u svemu,nedjelja za poželiti,ogroman broj redara i policije,dovoljan broj wc-a,hrana,piće,neke korektne cijene za ovakav event. Bravo za kolegu s foruma,Suki-a,čestitke na pobjedi u klasi 16,spretno i sretno .
Sve to stoji, ali prvo ja nisam sa kraja staze (na 200m dokle se moglo doci) mogao cuti vremena, nije bilo niti istaknuto sa strane led display na kome pise vrijeme auta, vjerujem da to ovaj semafor tj ova oprema koje se vjerovatno i u hr koristi na njihovim eventima ima mogucnost prikazivanja.. Nema niti indikator na semaforu u kojoj stazi je pobjednik (zuta lapica koja blinka nakon zavrsetka utrke)..
Dalje, stvari koje se najave, ne bi smjelo da se desi, pogotovo ne na ovako ozbiljnim eventima da neko "izradi" da ne bude ovo ili ono, dakle ono sto je dogovoreno treba da bude 100% sigurno prije nego se ljudima nesto obeca, zbog toga i jesu reakcije kakve jesu..
Ne pricamo mi ovdje da je problem kisa, ili sto je parking bio daleko od staze, to je stvar lokacije, ali vjerujem da se moglo bolje organizovati da publika ima sta vidjeti.. vjerujem da je takmicarima ovo sve bilo nezaboravno iskustvo jer su imali dobre uslove minus ova nesretna kisa ali Boze moj..
Bilo kako bilo, nadam se da ce se bar nesto uvaziti od ovog, pa da ce sljedeci put biti preglednije, sa boljim ozvucenjem, i displayima sa prikazom vremena takimicara..