str.2 novi kvar,, esp blokiranje,,yaw rate senzor pomoc !!!

str.2 novi kvar,, esp blokiranje,,yaw rate senzor pomoc !!!

pokusacu i to odraditi,, senzor brzine okretanja nije ni skup ako je on u pitanju,,
citao sam na ovim stranim forumima, mogu biti losi spojevi u ovome senzoru,, ili
da je jedan od senzora na abs-u kao sto ti kazes otisao pa da pravi taj problem,,
iako ocitava na dijagnostici samo probleme esp senzora

Član
e poz...ja sam imao slican kvar, s tim nekim senzorom za bočno proklizavanje, ponekad mi je blokirao tocak, s tim da je kod mene bio specifican problem, da mi se palila lamica od esp-a, ili kombinovao od esp-a i jos neka lampica ne znam sta je, ali samo ponekad, i kad ugasim auto, te ponovo upalim greska se ponisti, sve normalno radi..auto je passat 3bg, licno ne se ne kontam bas u mehanicarske radove, al pretpostavljam da je to slicno i za g4...ja sam isao gore u ac quattro, vise puta, jer mi nisu mogli ustanoviti sta je ( svaki put kad dodjem gore, ugasim auto dok udjem tamo, te kad ga oni prikljuce, nema gresaka) te sam jednom kad mi se upalilo otisao gore i ljudi su mi odmah prikljucili i vidjeli sta je, dakle taj neki senzor za esp otisao, kod mene se nalazi pod zadnjim sjedistem, i ukoliko se radi o istom senzoru, nov je dosta skup, u ac quatru kosta tacno 1005 KM..srecom, tad nisu imali taj dio na stanju, tako da nisam tada uzeo, vec sam otisao tamo u nipex gdje inace servisiram, gdje su mi ustanovili da je na nekoj zici sto ide u taj senzor (takodjer se nalazi pod sjedistem) vidno skinuta izolacija, i da se je taj ogoljeni dio dodirivao onu metalnu mrezu sto se nalazi odzdo na sjedistu, i stvarno otkad su izolirali tu zicu, nikad mi se vise to nije upalilo, ima vec 3 godine..ja sam mogao bez'ze bacit 1000KM, zato provjeri te sitnice prije nego bilo sta uzmes;) poz