str.2 novi kvar,, esp blokiranje,,yaw rate senzor pomoc !!!

str.2 novi kvar,, esp blokiranje,,yaw rate senzor pomoc !!!

RE: str.2 novi kvar,, esp blokiranje,, pomoc !!!

nista ljudi hvala opet na pomoci,, nadam se da ovakvih tema ponovo nece biti:lol:

Nek ti izmjeri otpor na svakom senzoru tj. tocku pojedinacno... Ako je ABS centrala, onda ce cijenom ici dosta vise, a valjda nije ;)

danas opet na dijagnostikama, iybacuje na esp uredjaju i abs-u nekakve greske, kaye idi kod elektricara da
vidi sta je u pitanju,, sad sam se narucio kod elektricara cekam na tretman, usšput ako ko yna provjerenog majstora nek javi,;)

MTR

Član

ama promjeni senzor ABS-a na tocku i gotovo ( nema ih 10 , samo jedan je sa unutrasnje strane nalijeze na disk ) , daje pogresan signal i onda sistem blokira ;)

Član

MTR je napisao(la):
ama promjeni senzor ABS-a na tocku i gotovo ( nema ih 10 , samo jedan je sa unutrasnje strane nalijeze na disk ) , daje pogresan signal i onda sistem blokira ;)
da da.. zato sto sve radi preko abs-a ;)

al ti opet vidi da "posudis" takav jedan senzor od nekoga pa probaj kod sebe
trebace ti i vcds da ponisti gresku i gas

Početnik

ili stavi sa svog drugog tocka a taj na njegovo mjesto..pa vidi hocel onda taj drugi blokirat ako bude to je to

na dijagnostici je ocitalo senyor bocnog prokliyavanja esp,,
2 faults foundč
01164 ESP operation
008 implausible signal intermittent

01542 yaw rate sensor (G202)
012 electrical fault in curciut

012 electrical fault in curciut

ko yna sta je, gdje se nalayi senyor ovaj, nek javlja, ima pice;)

MTR

Član

01542 yaw rate sensor (G202) , trebao bi bit ispod sjedista ili nekako blize sredini auta , bar mislim

Član

drug da ti nije "divlji" lezaj, ako jeste moguce da je do njega jer isti sadrzi u sebi magnet pomocu kojeg senzor ocitava podatke... po prici majstora (koji radi u ovlastenom) kaze da sam lezaj nije losiji od originalnog al' da moze biti belaj sto se tice tih magneta pa citac/senzor abs-a jer ne dobije prave podatke... ugl provjeri

ne ynam brate kakav je leyaj nisam ih hvala bogu do sad mijenjao,,
u ove 3,4 godine,, a dosta toga se promjenilo

MTR je napisao(la):
01542 yaw rate sensor (G202) , trebao bi bit ispod sjedista ili nekako blize sredini auta , bar mislim

skidao sam sjedista nedavno, jedino sto ima su dyekovi ya zracne jastuke,,
problem mi je sto ovaj elektricar nije siguran gdje se nalazi taj senzor:icon_rolleyes:

yaw rate se nalazi ispod volana, danas sam ga skinuo skroz i vozim bez njega
nus pojava nema, jedino sam ostao bez kontrola esp i asr,, ima li neko kojim slucajem raspolozen da mi posudi senzor da probam,, pocasticu ga adekvatno, da ne kupujem drugi, ako nije do n njega

e hvala brate na pomoci,, ako ne rijesim do poned,, cujemo se da probamo tvoj,,
jos ako nije frka posalji broj na pm da imam za svaki slucaj;)

Član
Hm kao prvo čisto sumnjam da ti je do toga senzora, to je sekundarna greška koju vjerovatno javlja jer se javlja kao posljedica neispravnog senzora ABS-a koji ti 99% posto uzrokuje sve probleme, znači jedan od njih 4.

Do ležaja ti sigurno nije jer ABS senzor ne "gleda" u ležaj nego u podioke na zglobu.

Ništa nećeš dobiti ni mijenjanjem senzora lijevo desno i obrnuto jer će auto uvijek kočiti samo od sebe - pokušava izjednačiti okretaje točka lijevo i desno jer mu senzori prenose informaciju da se jedan točak vrti brže od drugog.

Šta uraditi? Pažljivo izvaditi senzore, očistiti ih WD-om ili nečim drugim nebitno i lagano ih vratiti na mjesto, vjerovatno je jedan prljav pa čim se točak počne brže okrećati više ga "ne vidi". Probaj to mislim da ćeš tako otkloniti kvar ;)