Na svoje auto sam stavio fiksni zamajac i vjeruj mi da sam se razocarao! 10-tak tkm sam bio prezadovoljan i nisam vidio nikakve razlike!
Sada trese pri kretanju prvom brzinom, imam osjecaj da ce mi tabla iskociti! I razmisljam ponovo da se vratim na plivajuci zamajac! Jer ovaj svakako cu morati skidati i nositi tokaru da ga malo "dotjera"!
Trese pri kretanju, Iskrivila se korpa, to nema veze sa zamajcem... To se moze desiti i na plivajucem ako se stavi neki set kvacila koji je jeftiniji, los zamjenski ili lose uradjena korpa (fabricki FAIL)...
Samo da jos dodam, znate li vi koja grijanja trebaju da bi se iskrivila ploca celika (puni celik) debljine 3-4-5cm, ako nju uspijes iskriviti grijanjem, zamisli sta se desi onda od korpe cija je povrsina koja nalijeze na lamelu debljine mozda cenat, onda bi trebala imati bubrege po sebi...
Na plivajucem zamajcu ce se prije iskriviti nalijegajuca povrsina koja je duplo tanja nego u fiksnog...
Cesto se zamjenske i originalne korpe hoce iskriviti, kod ljudi koji puno slepaju, vuku prikolice, teret u autu i slicno pa pri kretanju dosta su na kvacilu, tada se grije lamela koja svojim trenjem zagrijava korpu cime i iskrivi korpu i tada dolazi do toga da kad se pusta kvacilo jedan dio korpe se prije nasloni na lamelu i tada dolazi do tog treskanja pri kretanju, a moze biti da su i pera na korpi koje druk lezaj pritisce da su se pokrivile opet zbog cestog drzanja noge na kvacilu, slabe kvalitete, lose postavljene korpe, dugog odvajanja kvacila pri cemu korpa dosta pravi trenja i zagrijava korpu pri cemu se iskrivi, loseg rukovanja itd...
Da, ove setove kvacila sa fiksnim zamajcem nisu inzinjeri pravili nego Hamo u garazi u prdipolju...