Član
koliko kosta kod tebe ugradnja?i na kojem autu si mijenjao plivajuci?Ma moze se o ovome raspravljati jednako koliko traju i indijske serije..
a i raspravljajte, ja danas zamijenio jos jedan plivajuci i opet ugradio plivajuci
koliko kosta kod tebe ugradnja?i na kojem autu si mijenjao plivajuci?Ma moze se o ovome raspravljati jednako koliko traju i indijske serije..
a i raspravljajte, ja danas zamijenio jos jedan plivajuci i opet ugradio plivajuci
Pa ne mozemo bas tako pricati, hajmo sada realno gledati. Pumpa goriva na starijim automobilima (benzincima) kad crkne? nakon 7-8 godina prozuji i odes kupis onu madjarsku za 70km i opet hajmo 7-8 godina dok ne prozuji. To ti kazem iz iskustva, tih madjarski sam se naugradjivao od mercedesa V8 pa do 1.2 16V i dan danas rade, cak je i na mom autu ta madjarska evo vec 3 godine jos prozujila nije...Tako je, lopovi se dosjetili, ja bih izbacio pumpe goriva i metno tank na krov pa da mi gorivo dolazi slobodnim padom do mašine, šta ima da mi lopovi zarađuju na pumpama goriva heejjj....i farove od golfa dvojke, pet maraka polovan, šta će ti moderni, samo lopovi zarađuju.
Ako je tako kako ti kazes, ZAsto nemas recino kad radis motor STAGE 2 ili 3 ili veci, zasto nemas tada plivajuci zamajac nego samo fiksni zamajac? Prosvijetli meZnaci ako mislis cipovati a imas plivajuci racunaj na fiksi zamajac ubrzo i ne brini brigu to je fabrika napravila da zezne raju sto cipa haha
A ti mislis da su kao kod nas u autodijelovima originalne pumpe, jeste kutija i papir i upute, to su ti sve kopije pumpi i dijelova, vecina kupi kompletam kontejner dijelova za sitne pare pa ti prodaje ovdje pod uriginal... Kupim originalnu pumpu za VW i na njenoj kutiji sve stoji i zaljepljena naljepnica, unutra upute i sve, a uzmem pumpu a ono prvo sto je nazad propela plasticna, drugo sto na njoj samo stoji datum proizvodnje, proizvodjaca nigdje na vidiku... Ali odesmo mi daleko od teme hehe druze danas se nista ne vrti nego samo oko profita i para i da se sto vise moze zaraditi iz jednog automobila u roku od 7 godina, na sitnicama ali se zarade dobre pare, sijalica za passata 5+ zadnja za stoplampu dok je bio star 5 godina je bila 5.5km komad originalna u berlini a imas ih 4. Obicna dvopola sijalica samo sto je jedan "brk" na sijalici pomaknut, nisu pod 180 stepeni. Zasto ej to uradjeno? potrpuno ista sijalica osim sto je pomaknut taj jedan brk da ne moze obicna ici nego samo ta, eto de mi objasni obicna dvopola sijalica, da bi se zaradile pare, da ne mozes staviti onu od 1km sijalicu dvopolnu, dok na kraju nisu poceli izbacivati svi te sijalice po 1.5km komad, takodje ubodna sijalica za mercedes i BMW za poyiciju isto tako samo je jedan pomaknut za 45 stepeni, i odmah ta sijalica vise nije marka komad nego je 8km komad te male ubodne sijalice od 3W. Opet naravno profit a crkaju ne mozes ih nataci.... a auto industrija ti je za to jer 60% zive samo od tih rezervnih dijelova i stalno izmisljaju toplu vodu da bi zaradili pare, i ti tvoji INZINJERI koje toliko spominjes, su sasjekli knjiga i knjiga kako bi se naucili kako bi sto vise zaradili para a sto manje ulozili. Sto im i ide na ruku... Kaze 750 eura vode pumpa za bmw e92 toga sje sjecam 2013-e hahaha stavili elektricnu vodenu pumpu, kao obicna ne moze ohladiti motor, koja je do sada hladila sve moguce motore od V12 V10 V8 v6 itd, nije to da ne moze ohladiti nego je sramora obicnu vodenu pumpu naplatiti 750 eura pa izmislis tako tu elektricnu koja ce naravno jos prije da crkne i zataji od obicne a kosta 10x vise hahaha Dok ce za 7-8 godina ta ista pumpa da kosta 70-100 eura, zato izmisli toplu vodu, namlati se para i onda hajmo jovo na novo...Mađarske pumpe, kineski xenoni, plivajući zamajci...šta je sljedeće? Mongolske gume? Zambijski auspusi? Nikaragvanske dizne? Jer šta znaju inžinjeri, uzalud su tolika stabla sasijekli da knjige objavljuju...
Lopovi nego sta su za moju 407 koja je krenula u proizvodnju prije 10 godina prednji far i dan danas u ovlastenom kosta 4 stoje minimum obicni xenon je jedno 6-7 stoja, polovni su oko 200 km po komadu. I to tebi djeluje normalno, kao ekonomista ja ne vidim racunicu da popravis auto ako si na njemu polupo branike farove haubu krila i sl. Dok sve to zamjenis original djelovima izadje te kao pola auta, znaci imas auto staro 8-9 godina preslo nekih 60-70 000 i nemas ga raucna popravljat iako nijedan vitalni dio nije ostecen sem limarije jer lopovi od fabrike do dilera nabijaju cijene iako su izasle nove tehnologije. Sad ti zamisli slucajno udaris u to novo matrix govno u audija, znaci nista na auto ne razbijes samo far znaci moras prodat zenu i dvoje djece da namiris to sranje, a ima istu funkciju ko i projektor u ovom faru nista znacajno samo sto su lopovi napravili to da opravdaju enormno visoku cijenu auta i da te sutra mogu jebavat sa svojim servisima.Tako je, lopovi se dosjetili, ja bih izbacio pumpe goriva i metno tank na krov pa da mi gorivo dolazi slobodnim padom do mašine, šta ima da mi lopovi zarađuju na pumpama goriva heejjj....i farove od golfa dvojke, pet maraka polovan, šta će ti moderni, samo lopovi zarađuju.
Isto tako za Lagunu 2 ph2 jedan ksenon far orginalni košta 1125KM , a ona sama ne valja 5-6000...