idosa je napisao(la):
Nezelim da vrijedam al od dosta mehanicara i dobrih majstora sam cuo da pezovi motori nisu za pohvalit, a iskreno receno sto se tice vanjskog izgleda i ja sam na strani pezoa.
Dovedi mi tog "majstora" da čujem šta im ne valja.
panajotis je napisao(la):
samo je tjesan... 206...:icon_evil:
Nazad ako si preko 1.85m DA, naprijed NE.
tictac je napisao(la):
druze 206-ica ti je pretjesna,sav je nekakav sprčen,i ja sam mislio uzet 206 al kad sam ih nekoliko vidio predomislio sam se i kupim a3,a za te pare najbolje ti je uzmi golfa 3, 95-97god ,dijelovi nisu skupi,malo trosi,nije ni tjesan
a punto,pezo clio nemogu se porediti po kvaliteti sa golfom 3.:icon_smile: to je neko moje misljenje:icon_biggrin:
Golf 3, druže, ne može da se poredi sa ovim kolima što si ih naveo jer je 2 generacije iza njih po svemu, a pod broj 1 po opremi. Skoro svi su goli kao pištolj, a čovjeku je potrebna klima, npr, što je u Golfu svemirska tehnologija kod nas.
E sad, da i ja kažem koju kad se osjećam prozvanim. Što se tiče 206, vozim 1.6, 16v. Prvi sam bio skeptičan oko ovog auta dok ga nisam kupio i tu padaju sve "priče" kako su Francuzi skupi za održavanje, čak šta više, jeftiniji mi je za održavanje nego da ima VW. Zašto: zato što je za Peugeot teže naći "fuš" dio nego za VW navikani koji u ovlaštenom ima "fuš" dijelove. Kad kupiš neki dio, znaš da si kupio i da si miran, a skoro svugdje imaš i garanciju na isti. Dijelova kao u priči, ne moraš da se brineš. Što se tiče motorizacije, lično mrzim dizel pa sam se odlučio na ovaj motor koji je zlatna sredina od ponude, a potrošnja je oko 6l prosječna. Otvorenog puta se spusti i ispod 5, a grad oko 7.5. Za nepune 2 godine sam prešao preko 35k km, ništa na podvozju nisam mjenjao. Prolupao je samo jedan stabilizator koji košta 25KM (par), mrsko mi ga promjeniti, a ne utiče na vožnju. Što neko reče, kočnice su bolja strana auta, na sva 4 su diskovi, ABS je standard, kao i servo, a jače verzije dolaze i prilično opremljene (pogledaj moju garažu). Inače je i vrlo agresivan i brz za svoju snagu, nećeš se mnogo postidjeti i iz BMW-a kad izađeš. Nemam ništa protiv VW-a koliko je preskup, izvikan, obično u lošem stanju sa vraćenom kilometražom i bez opreme, SKORO SVAKI. Da ne dužim mnogo, moje iskustvo sa 206 je pozitivno. FIjAT Punto je tu negdje u klasi, ali je bar klasu ispod 206, oprema je slabija i nekako je unutra mnogo ružniji, a nazad je tjesan poprilično. Što se tiče Klija, ne znam mnogo, ali znam da isto nije loš, sve zavisi u kakvom stanju dođe. VW Polo je isto simpatičan, samo je uglavnom slabije opremljen, a ako ti to ne smeta, što da ne, ista klasa,...