problem sa msn

problem sa msn

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ev i meni naleti jedan problem...zestok...cak se i jedan dipl ing elektrotehnike zabezeknuo kad sam ga pitao...veceras mi neko "provalio" nekako u msn...prvo,otkud mu ip adresa,a drugo,na msn,mojim kontaktima salje uvredljive poruke,s tim da kad on nesto otkuca pise kao da sam ja,znaci
edo says: pa njegov text...zanima me jel neko imao slicnih problema,nisam nikad imao ness slicno,nit sam cuo da je moguce...kako se odbranit,kaspersky nije nista javio,sve normalno radi,samo sto ovaj lik psuje mojim kontaktima...pa et,ako ima ljudi dobre volje,koji znaju il bar sumnjaju o cemu se radi i kako se toga rijesit,molio bi ih da mi pomognu jer cu se sutra citav dan vadit...i mene je zbunio,a mogu mislit kak je tek ostalima...kako moze saznat moju ip?i kako moze nesto radit preko nje?nekog cu odlezat bgm
hvala unaprijed

Ja znam za jedan program preko kojeg se to moze uraditi ali to je vec profesionalni program za timski rad a ne za takve gluposti ali moze jednostavno sve iz tvog compa da otvori preko toga i u tvom msn prozoru da pise u tvoje ime najnormalnije kao da i ti pises...eh sad kako si mogao dobiti taj program to vec ne znam!A kada ti se to desilo jel tebe msn izbacio ili ste obojica istovremeno online na tvom msnu?

Član
djavolica je napisao(la):
Ja znam za jedan program preko kojeg se to moze uraditi ali to je vec profesionalni program za timski rad a ne za takve gluposti ali moze jednostavno sve iz tvog compa da otvori preko toga i u tvom msn prozoru da pise u tvoje ime najnormalnije kao da i ti pises...eh sad kako si mogao dobiti taj program to vec ne znam!A kada ti se to desilo jel tebe msn izbacio ili ste obojica istovremeno online na tvom msnu?

kod mene nije sigurno nista u racunaru,cist sam,nije to kao onaj team viewer,kad neko preko neta moze radit na tvom racunaru...jer taj program pita mene hocu li to dopustit,zatim pita hoce li uskladit neke sitnice,onda moramo jedan drugom poslat adrese koje taj program generira...koristio sam taj program kad sam pomagao jaranu oko servera za igricu...znaci,ne vjerujem da se radi o tom...ovo je neka vrsta zesceg hackinga...NAS ( :lol: ) obojica smo na mom msnu isto vrijeme,i kucamo istim ljudima,bez ikakavih ometanja...
kad pokusam kopirat text koji je on napisao,i ubacit dole gdje ja kucam text izbaci mi ovo

---------------------------
iceIMrecordingcontainer
We were unable to start a conversation with (adresa kontakta s kojim tipkam). You may want to try again.
OK

takodjer,povremeno mi izbacuje u vidu errora poruku da nije moguce uspostaviti konekciju s tim korisnikom s kojim sam tipkao...OCAJAN SAM!
@trozicu:i meni se desilo sinoc s arminom i adom iz travnika,kasnije dosao tule,bio sa mnom i arminom,a neko ono pise,mene stid,psuje svasta nesto,al skontali su...kak si se rijesio tog djubreta:icon_question:

Početnik
desvalo mi se takodje prije isti slucaj, ja sam trazeci neki program pod sekcijom "download taj i taj program" na nekoj lijevoj stranici pokupio crva, eh sad valjda preko toga pomocu nekog programa moze da ti udje u komp, cak imam negdje i sacuvan razgovor kako sam se bas sa tim likom dopisivao vjerovali ili ne preko ms worda :eek: mislim da je najbolje rjesenje formatirati komp, jer i ja sam pokusavao i sa avastom i sa nod 32 i sa spybot search & destroy, ali nista nije pomagalo uopste, znaci samo formatiranje i to je to, ovo je moje misljenje i moje iskustvo sto ne znaci da sam u pravu...

Imao sam iste probleme pa sam promjenio sve moguce adrese koje sam koristio...Meni je upao administrator jednog foruma gdje sam bio clan...Muke su to....:icon_mad:

Član
moze bit i sljedece...svaki acc ili ti ga mail, koji napravis ima ono Secret Question...ako ti je to pitanje bezveze neko, onda ti je lako provalit...tako sam ja jaranu provalio, jer je on stavio pitanje "mothers birthplace" i ja odgovorio taj grad u kojem i sad zivi, i dobio novi pass...dakle, provjeri ta pitanja i skontaj...

Član
evo šta sam našo na jednom forumu

..da li se to desavalo samo jednom ili vise puta? Ako je jednom.. pa moOozda ti je neko na blef provalio pass, ako se to ponavljalo nakon sto si menjala pass.. onda verovatno imas neki keylogger na racunaru. Valjda ne trebam pominjati da prekontrolises komp sa antivirusom, nekim antispyware-om, proveris podesavanja firewall-a i sl.

Sto se tice lovljenja "hakera" na msn.. to je vec malo teze. U biti potrebno je da neko od tvojih prijatelja pogodi kad je "on" na msn-u, pa da mu lovi ip. Govorim za prijatelja, ali ukoliko si koliko toliko upucena, mozes i ti sve sama odraditi..

Prvo instaliraj x-netstat pro, a nakon toga napravi jos jedan acc na hotmailu, dodaj stari acc u prijatelje, instaliraj si msn plus i omoguci da se u isto vreme konektujes na vise acc istovremeno.. Na novom acc budi uvek ulogovana, bilo da je to online ili appear offline.. dok na starom budi uvek appear offline(ukoliko je zlikovac neko od kontakata, trebas ga navesti na pomisao da nisi na netu, te da pokusa iskoristiti trenutak i uci u acc videti sta ima novo). Radi se o tom, da kada drugi se neko uloguje na tvoj stari acc, tebe ce istog trena izbaciti sa istog. To ti je prvi znak da ti je neko usao u acc. Ukoliko zlikovac nastavi da bude tako glup, pa se pojavi opet online.. e to je tek bingo, sa takvima je najlakse. Nadji nacin da ga navuces na razgovor, bio on online bio appear offline. Posle par sekundi, javi se sama sebi na stari acc i pisi neke provokativne stvari, tipa.. "e jesi li cula da je ona bila sa onim.. evo marko mi posalo njihove slike..ne mogu da verujem, i to su jos radili na sudoperu, () oces da ti prebacim?.. daj sta me zezas, znam da si opet nevidljiva" Ukoliko se javi, posalji mu neku zipovanu datoteku, bezveznu, te nakon tog idi u netstat, program koji si prvobitno instalirala i tamo ces moci otkriti IP adresu sa koje se konektuje osoba koja ti je usla u acc. Kad dodjes do ip-a, dobar deo posla je uradjen. btw. kad primeti da si mu uvalila bezveznu arhivu, prebaci na zezanciju, improvizuj .. i nemoj niposto da se otkrivas!

Mozda ti dobiveni ip odmah kaze sve, a mozda ti ne kaze nista od velike vaznosti.. moraces se portuditi. Ukoliko imas manje kontakata, to ce ti posao biti laksi. Kazem zbog tog jer se prvo trebas bazirati na to da je eventualni napadac neko od tvojih kontakata, bilo da je to neko sadasnjih ili mozda neko od onih sto si obrisala. Uglavnom.. ako se desilo jednom, nemas skoro nikakve sanse da skontas ko je to bio (ako je samo usao u acc i eventualno pregledao postu). Heh.. ima jedna mogucnost, AKO na msn ides iz internet kluba, a u njemu uz msn ima msn plus instaliran, onda se mozda moze nesto iskopati nesto iz logova, ako se konektovao s istog racunara... ali to su sve pretpostavke, tipa.. sta bi bilo kad bi bilo. Sta ti kazem, koliko god se trebas potruditi da skontas ko ti upao/upada u acc, toliko trebas imati srece (sreca=neopreznost 'akera), a da li ces se upustiti u lov i ostaviti stari pass cekajuci da se 'aker primi.. ili ces promeniti pass i prestati se zamarati sa tim.. tvoja stvar. Sturo sam opisao ovo gore, to su vise smernice, kako bi moglo ici, nisam se hvatao nekih kompleksnije stvari.. jer za pocetak i ovo ti je sasvim dovoljno aE da ne duzim vise.. pozz

http://www.google.com/search?hl=en&q=Kako+saznati+ko+mi+je+hakovo+msn%3F&btnG=Search

Član
ev sjetio sam se da mi je jednom bivsi skolski kolega rekao da ce mi promijenit pass...PRVO,znaci ono sto je mi je prioritet,je da molim Boga da ga vidim veceras vani,u gradu...bude li on,skupljace zube po cesti:icon_mad:
pa cu vidjet nakon tog susreta hoce li se desavat,mislim da niko od mojih kontakata nije sposoban da tako nesto uradi osim njega...a onda cu probat ovo sto se naveli,hvala svima puno,ako ima jos nekih prijedloga,dobrodosli su;)
thx svima;)

Član
ja više nemam problema,mislim da sam napravio :cool:
nebi o tome javno govorio kako ako koga zanima nek pita na PM

Imo sam 3 puta takav slucaj. Prvi put mi se desavalo da dok se dopisujem da se jos neko treci s nama dopisuje samo sto stagod taj treci napise moj jaran konta da ja to kazem. Taj treci je bio neko u mojim kontaktima zato dobro pogledaj ko ti je u kontaktima i k je od tvojih kontakta "delete" a ne block. Drugi put je bio neki virus koji mi nije dozvoljavo da se s drugima dopisujem i toga sam se rjesio sa antyspyware doctor, a treci put mi neka psiha provalila pass mamicu mu of him sreca pa sam mogo promjenit pass :icon_smile:

Član
A da vi svi niste moza pokushali uci na MAIL ili MSN preko neke Scam stranice ?

Znam da se moze preko scam stranica jer sam i ja iz zajebancije pravio scam stranice i hacko acc-ove od WoW-a , Steama , Cak sam preko yahoo-a nalatio i mnoge Bank Acc-ove :S

Ali opet kad udjem nekom na MSN njega izbacim :S

Tako da mi nije jasno sta se moze uraditi preko tog MSNa , mozda da pokushate freezovati svoj acc dok se taj idiot na Smiri ... Ali kad freezujete vash komp nemojte ga gasiti :cool:

Član
edoze je napisao(la):
ev sjetio sam se da mi je jednom bivsi skolski kolega rekao da ce mi promijenit pass...PRVO,znaci ono sto je mi je prioritet,je da molim Boga da ga vidim veceras vani,u gradu...bude li on,skupljace zube po cesti:icon_mad:

istuci armina :lol:
a dobra fora skonto sam štaje...

Član
Ehhh momci, cuvajte se vi... Danas ima mnogo takozvane "script djece", koja pokusavaju biti neko i nesto. Neki dan sam vidio kako raja sa druge godine ima čitav čas o tome kako napraviti siguran password. I ne nasjedajte na one folove, tipa, password recovery, da ukucate svoj email, email od koga hocete password i svoj password. Ciste gluposti, ali mogu napraviti stetu ako se ne pazi. I za ova tajna pitanja, obicno stavim odgovor koji nema veze s vezom, a i password kad bi neko saznao, odrekao bi me se istog trena xD. Edo javi kad napravis, da i ja pokusam sta :lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.