ZELA GTI je napisao(la):Trošiš gorivo i kočnice a ne bi trebao ni jedno ni drugo. Jel za te ljude pridjev retard previše strog?
Ebeno je kad trosis i uzbrdo i nizbrdo pa uzbrdo trosis ono sto nisi ustedio :lol: i ebes kocnice cjena im vazda ista a gorivo sve skuplje :lol: Do Sarajeva i nazad disk plocice isplatis_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):E cim se vi zamarate:lol::lol::lol: To sto ustedite nizbrdo, potrosite uzbrdo i na isto dodje:lol::lol:
A svako razuman zna da je bolje nizbdo voziti u brzini, jer se koci motorom, stede se kocnice, a i nema opasnosti od zaletanja:lol:
GTI FAN je napisao(la):Naravno to vrijedi samo za motore cijim dotokom goriva upravlja ECU.Npr motori sa karburatorom trose i u tom slucaju bar tako mislim i jedini nacin ustede koji sam i prakticirao je gasenje motora na nizbrdici u leru i obavezno vracanje kontakta da se volan ne zakljuca a na tvrdu kovnicu naviknes :lol: i sjecam se i to je istina da mi karbas nije trosio nimalo vise od ajnsprica .Vjerovatno zbog ovog slucaja motori sa karburatorima u prosjeku vise trose :lol:
ZELA GTI je napisao(la):GTI FAN je napisao(la):Naravno to vrijedi samo za motore cijim dotokom goriva upravlja ECU.Npr motori sa karburatorom trose i u tom slucaju bar tako mislim i jedini nacin ustede koji sam i prakticirao je gasenje motora na nizbrdici u leru i obavezno vracanje kontakta da se volan ne zakljuca a na tvrdu kovnicu naviknes :lol: i sjecam se i to je istina da mi karbas nije trosio nimalo vise od ajnsprica .Vjerovatno zbog ovog slucaja motori sa karburatorima u prosjeku vise trose :lol:
Ja mislio da pričamo o motorima a ne parnim lokomotivama
Odrat cu te ko krmak masnu kesu :lol:ZELA GTI je napisao(la):Haj bar više nećeš kmečati kako te zeza pumpa goriva:lol::lol: Čekam pola godine da me odereš
:lol: Da, mozes ga vrtiti na prazno teoretski u 10 000 rpm a da ne potrosis ni kap goriva i da rezervar uopce nije spojen.Dakle nema dovoda goriva a inercija vrti motor.Tockovi auta u leru se vrte a ne pogoni ih gorivo :lol: sta tu nije jasno.ZELA GTI je napisao(la)::lol:
Ti nas ložiš a?
Obrtaji skoče, mora da motor netko puni gorivom Motor nije fen za kosu da ga pališ na ON/OFF