Porodica iz Sarajeva zamalo nastradala

Porodica iz Sarajeva zamalo nastradala

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
Muamer Štitkovac (26), koji je u "audiju" vozio suprugu i kćerku, izgubio kontrolu nad vozilom...

Na regionalnom putu Žepče - Zavidovići prekjučer oko 18 sati u mjestu Kiseljak nedaleko od Žepča dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je automobil "audi" (273-E-352) proklizao sa ceste i tom prilikom prednjim dijelom udario u zaštitni zid regionalnog puta.

S obzirom na ono što se moglo vidjeti na mjestu udesa, samo zahvaljujući sretnim okolnostima porodica Štitkovac iz Sarajeva, koja je bila u vozilu, izbjegla je tragediju. Prema riječima Muamera Štitkovca (26), koji je upravljao vozilom, do nezgode je došlo kada je iz krivine iznenada pred "audi" istrčao pas.

Pošto je cesta usljed kiše bila klizava, u nastojanju da izbjegne psa, Štitkovac je izgubio kontrolu nad vozilom, pa je došlo do nezgode. Uz oštećenje vozila, bračni par Muamer i Belma Štitkovac i njihova maloljetna djevojčica prošli su bez tjelesnih povreda.

Sretni što se sve tako završilo, Muamer ističe kako je u namjeri da spasi život psu umalo ugrozio život svoje porodice, kao i svoj život, ali, srećom, svi su ostali živi i zdravi.
 
Član
Meni je uvijek bilo zao zivotinja,ali u nastojanju da spasis zivotinju mozes ubiti covjeka.U takvim slucajevima hebo hajvana udari i cao...Za 1 maj sam bas udario kera izletio pred mene ja jos po sireni on nista pravo pod tockove,i udarim ga desnom stranom on zaskica,ruzan je pravo osjecaj :) Jedino kad kakva krava izleti na cestu pa da ti shebe cijelo auto onda trazi drugu soluciju hehe
 
Član
sranje,cojk sjeba auto skroz radi kera...
a mozda nije ni bilo kera neg et kaze cuko izletio :)
pokusavam izbjeci kad se moze kad se ne moze obje ruke na volan pa sta bude :)
 
Član
ljudi kad vam izleti zivotinja GAZI..nema izbjegavanja.. to uvijek zavrsi naopako...evo ko sto vidite.. jebote ker poginut trebo covjek..dfavno je tako u mostaru ako neko zna momak zbog kera na trotoar uzletio i 2 djevojke pokupio....
 
Član
.Sale je upravu meni kad ćuko istrče ako se nesklone otiće pod točkove ako se nezustavim nema izbjegavanja ovaj je čojek napravio glupost naročito izbjegavati na krivini je glupo bolje udariti u ćuku neg u kamion ;)
 
Član
ma džaba ti sve..ja volim životnije i svjestan sam da je nekad bolje udariti nego izbjegavati..ali opet u tim situacijama instinktivno kočim izbjegajem i neznam šta još samo da ne udarim..tek poslije ide ono moglo se desti ovo, moglo se destiti ono..
 
Član
urodjeni da,ali ovaj steceni nije,ima ih koji ce nisaniti da zgaze zivotinju nazalost,
volim zivotinje i sam imam zivotinja,ali rizikovat ljudski zivot radi zivotinjskog neka hvala
 
Član
ja sam imo situaciju naveče da je ćuko spavo na cesti kasno sam ga uočio bila je veća brzina,polako sam kočio vidio sam da neide auto iz suprotnog smjera pa sam ga zaobišo,obavio preticanje bez nagli reakcija da je išlo iz suprotnog smjera auto nagazio bi na kočnicu....
i gledam u špiglu kad sam prošo a on se tek budi:)
P.S volim i ja životinje i imam psa
 
Član
ma nije se on zabrino za zivotinju, nego sebi za auto...jestel vi kad vidjeli sta bude kad auto udari zivotinju...pa raspe naprijed po karambolke...il kod mene kod jaranice udario ker sa strane izmedju 2 vrata...napravio 600 KM stete...ipak je on izbjegavo zbog svog auta, a ne sto mu je zao kera...:)
 
Član
moj rođak iz njemačke oko 70 kmh išo sa toyotom i udario srnu koja je ko grom iz vedra neba iz šume na auto izletila,5000e štete na autu.........
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top