Onaj post o cijenama moze i da varira , sve zavisi od samog pristupa autu , neko mozda ne zahtjeva taj puni tretman , ali radom i gledanjem vozila kod nas u BiH 90 % njih je utuceno do bola i skoro svaki se mora slajfat ( brusit ) da bi se vratilo stanje fabrike .
Sto Scaner rece neko farba auto za 800 KM cijelo i da valja posao , nema sanse braco mila , pa samo baze ( boje ) treba oko 300-400 KM i laka ( dobrog ) za oko 300 KM a dje je ostalo , ono sta se najmanje racuna su ruke a one su najbitnije , dobar majstor ce uzet za SAMO lakiranje oko 1000 KM ali tad imate dobar i kvalitetan posao i garanciju na isti .
Tako isto i poliranje , u zadnjih mjesec dana mi je doslo najmanje 10 auta koja je vec neko radio/polirao za 50 KM i ja to moram popravljat , vise necu jer u prvi mah svima je skupo dat 100-200 KM za poliranje a na kraju ga to izadje skuplje jer sam imao dva slucaja gdje sam slao ljude da lakiraju haube jer su bile Beyond Repairable , znaci nema laka nikako i jos me pita moze li se to popravit pastom :icon_eek: , toliko o upucenosti .
Najdrazi su mi ovi sto imaju bijela auta pa peru Arfom radi bjeline :lol::lol: , pa oni sto skidaju pticiji izmet benzinom i spuzvicom za sudje , pa oni sto skidaju katran i smolu spahtlom zidarskom , a najdrazi su mi oni sto su pametni pa kupe lak i boju u spreju pa sami rade rubove na Golfu IV i V , pa jebo majku vozis auto od 10-15 milja i zao ti dat majstoru 100-200 KM da ti to napravi , ma bjez ba .
Franki je napisao(la):
A ime MTR treba proglasit mjernom jedinicom za znanje o poliranju.
:lol::lol::lol:
sto jel ti nesto smeta , takve kao ti napravim od po kile paste i voska