Super Moderator
Za neka auta ne treba socivo sta je recimo sa lagunom ?? Dok sam imao xenone u octaviji niko mi nikad nije blicao, a linija bila skoro kao da su sociva bacala tacno ispod haube (citaj u liniji haube). I sa starim xenonima koji su dosli u njoj i sa novim losim od bruma, jos su od bruma bili bixenon dok na golfu mi blicaju poneki ne svi ali neki blicaju, ali eto da ispostujem ostale vozace nisam bar kao sto vecina radi skinuo onaj lim u faru ( da jace svijetli). Osudjujte radite sta hocete ja sa obicnom sijalicom ne mogu voziti ne daje dovoljno svjetla, za sociva nemam da izdvajam kes potrebnije mi je mehaniku dotegnuti bolje i da ga zasljepim na sekundu nego da ''pukne kvar'' pa se zabijem u njega a ono sociva sijaju. Zato i kazem kako za koje auto i kako se podesi, ja sam spustio farove na golfu koliko se moglo.
zato sto laguna ima far (tj sjenilo) koji je prilagodjen za xenon i koristi sijalicu d2r koja je prilagodijena za farove bez sociva. nije laguna jedina bez sociva sa fabrickim xenon svjetlom - 10000 puta pricano o tome i prozvakana tema. tako da ne mozete to porediti nikako sa ovim sjenilom obicnim