saledoboj je napisao(la):Samodijagnostika motora, rekli su ti moze bit svasta mada ako na autu nemas nekih znacajnih promjena to je nesto bez veze 50-100 KM ako je i toliko...Drugarici se upalila u voznji i nije htjela da se ugasi, auto normalno vozila sve nakon mozda 500 upali se to go*no na autu nikakvih promjena vozila ga tako dugo nista...
Dzeniii je napisao(la):to je lampica "check engine" ili ti ga na naš " provejrite motor "
a motor najbolje mozes provjerit preko dijagnostike
ta lampica moze da signalizira kvar od 20 do 500 KM
ako je auto benzinac onda 80 % javlja problem na nekoj od lambda sondi
kako se auto ponaša u voznji, kakva je potrošnja :icon_question:
Grga je napisao(la):Dzenii ti je lijepo objasnio, moze biti svasta i nista, kod mene se to desilo ali je auto izgubilo vucu i bilo je do konektora na MAF.u i nije kostalo nista, a isto tako mozda ti na baksuzira taj tvoj mehanicar ...
emir_89 je napisao(la):moze biti svasta, meni je npr bila za egr. bez dijagnostike ne mozes znati sta je...
Grga je napisao(la):cudi me ako je vec dizna otisla da nema nekih vidljivh simptoma, za koje ti kazes da nema, ne trosi vise,ne dimi i sl..
Vidi kako ce se ponasati u narednom periodu, a sto se dizni tice mogu se reparirati, a o tome mozes potrazit na netu..
daki je napisao(la):Dovuci auto kod nas na dijagnostiku neces pregled platit, da vidimo sta je, pa cemo dalje kad vidimo sta je tacno problem dogovarat se oko cijena.
061 - 283 004