Opet mali update, malo se radilo, malo kvarilo :icon_rolleyes:
Prvo sam na otpadu uganjao grill od hladjenja, na moj je prethodnom vlasniku iscurio osvjezivac i ostetio ga, pa mi je ta rupa izbila oci citavo vrijeme. Nije mi se dalo lijepiti foliju, auto mi jednostavno nije za toga, pa sam uganjao zamjenu.
Evo kako je izgledalo ostecenje
A evo zamjenskog
Grill i komande klime vani
Novi grill ubacen
20KM i 20 minuta truda, a gotovo 2 godine mi je izbilo oči :icon_confused::lol:
Eh, onda ponovo zijan. U servisu nisu dobro zakačili karambolku kad su je skidali, i na putu od Jablanice prema Mostaru, na nekih 140-150KM/h mi ispadne desni grill i puf, drito u vodu.
Obišao sam svaki otpad na Kantonu i nisam uspio naci maskicu, i tek kasnije sam je preko pik-a uspio uganjati. Teško naci bilo šta za facelift model :icon_confused:
Eh, poslije toga sam se dao na rješavanje vanjskih oštećenja. Fotke su lose, stalno slikam telefonom, mrsko mi nositi aparat xD
Prednja karambolka i desni blatobran koji je napukao skinuti:
Ono što me obradovalo kad sam skinuo karambolku i blatobrane jeste da sam 100% ubjedjen da auto nikad nije udarano, sve je fabrika
Karambolka je imala dosta ostecenja od kamencica i ogrebotina pri dnu:
Na vrhu, suvozaceva strana, dio koji sastavlja "obrvu" sa karambolkom je bio pukao, pa smo i to zavarili:
Ostecen je bio vozacev prag na jednom mjestu (udubljen na led) i zadnje obrve, pa smo ofarbali kompletan bok.
Blatobran je skupa sa karambolkom bio na sredjivanju kod frajera koji vari plastiku. Zadnju karambolku nisam zelio
popravljati, pa sam na otpadu kupio kompletnu i samo je prefarbao. Ova nema parking senzore, ali to jos nisam
skontao sta da radim, pa ce sad zasad stajati ovako.
Krečenje :lol:
I aftermath. Sve u svemu dobro je ispalo, treba jos da se dobro ispolira, ali ja sam zadovoljan. Boja plastika na karambolkama je promjenjena, ali nisam nešto previše zadovoljan kako je ispala, pa sad razmišljam da ih prefarbam u crnu ili neku blještavu sivu, ali nisam još skont'o šta i kako...
Nisam stigao slikati nakon što sam vratio maskicu na karambolku, kad ga ispoliram slikat cu nanovo
I jedna fotka LED rasvjete tablica: