Evo nakon duze vremena da skinem prašinu sa teme. Megane je dozivio dosta promjena, sto dobrih sto losih. Sto se tice samog auta, trenutno smo na 265.000 kilometara, zamjenjeni zadnji diskovi, lezajevi i disk plocice, solje amortizera i aksijalni lezajevi, spone, svi filteri (vracen fabricki zracni filter, KN prodan), kupljene fabricke, gumene patosnice, zamjenjeni 3 od 4 nosaca motora i jos nekih sitnica. Iduce su sajle od rucne, prednji diskovi, lezajevi i plocice. U planu sam ceprkati i oko izduva, ali to jos nije sigurno, uzeo sam 20mm distancere za nazad (nisu jos montirani), ide zatamnjivanje štopova, uklanjanje natpisa sa zadnjeg gepeka i mašinsko poliranje. Dvije fotke od proslog proljeca/ljeta.
Nova godina mi je krenula bajno. U januaru mi se frajer uparkira B stubom Punta u prednji lijevi kraj, na putu s Vraca prema Dobrinji. Mokro bilo, lik brzo uletio u krivinu, okrenulo ga i prenijelo u moju traku. Epilog - branik kompletan, oba fara, maglenke, blatobran vanjski i unutrasnji pvc, vanjska obloga vrata, malo hauba pri vrhu, ratkape. Kako je obloga vrata uvijena bila, pokisne mi zvucnik i strada. Sreca u nesreci je da su sva ostecenja kozmeticke prirode, trapovi, hladnjak, šasija - ništa nije ošteceno. Krivica 100% na njegovoj strani.
Auto je radio kolega sa foruma, Vlado, i odlucio sam se da ga ofarbam kompletnog, kad vec radim. Velika fula koju sam napravio je to sto sam uzeo polovan prednji branik pa nije dobro uklopio, ali i to cemo rijesiti u skorijoj buducnosti (citaj: kad naplatim stetu od osiguranja). Takodjer, posto nisam uspio naci desni, originalni far, ostao je stari koji nije bio u potpunosti unisten (samo su nosaci stradali), pa je jos uvijek na autu dok ne iskopam originalnu zamjenu. Sve plastike su usput ofarbane u crno. Pred novu godinu su mi izletile jeftine 18"-ke, 8J, i nisam im mogao odoliti. Gume 225/40, auto je zavareno za asfalt, ne mogu ga natjerati u oversteer ni pod razno. Flipside je taj sto je tvrd i grub k'o da Yugu vozim
Ne žalim se ipak! Felge cemo sredjivati, ide, najvjerovatnije, lakiranje centralnog dijela u crno, poliranje rubova i crvene ivice. Evo kako to trenutno izgleda.
I evo još jedna stvar na kojoj radim trenutno, ubijam vrijeme. U pitanju su boost gauge, water temperature gauge, voltmetar i display za kameru za voznju unazad. Ovo mi je prvi puta da nesto kitujem, pa jos ima doooosta posla oko smirglanja i dotjerivanja, ali sam jako zadovoljan kako su se boje uklopile.
Update kad završim gauges!