Kupovina kazni

Kupovina kazni

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kao sto naslov kaze radi se o kupo-prodaji kazni dobijenih u saobracaju,konkretnije onih kada vas slika radar.Znam provjereno da je u Njemackoj ovo dobra zarada i zakonski ti nemogu nista,jer postoji ta rupa.Pa me zanima bi li kod nas moglo sta ovako.Covjek je napravio site gde je stavio cjenovnik.Npr.2kaznena boda 50e,ili recimo 2 mjeseca zabrane 200e.I tako ko ima vozacku ali nema auto niti vozi javi se toj osobi preuzima se necija kazna.Taj neko vama placa i vi dobijate njegovu kaznu ali i pare.Njemu dobro jer ostaje mu vozacka,a vama dobro imate zaradu a vozacku ionako ne koristite.Naravno ovo je sve moguce ako se ne vidi bas dobro lice na slici.Vasa misljenja???

Član
Kod nas se to radi od kako su uvedeni ovi kazneni nalozi , ako ne platiš kaznu u roku prikače ti još 20 km i to stoji 5 godina i onda nastupa zastara a ako imaš kaznu jedino ne možeš reg auto na svoje ime i produžit vozačku, sva ostala prava u javnim ustanovama možeš ostvarivati, tako da je idealna opcija da imaš nekoga ko ima vozačku a nema reg auto na sebi primi odgovornost za prekršaj i čekaš zastaru umjesto da plaćaš.

rinaldo je napisao(la):
Kod nas se to radi od kako su uvedeni ovi kazneni nalozi , ako ne platiš kaznu u roku prikače ti još 20 km i to stoji 5 godina i onda nastupa zastara a ako imaš kaznu jedino ne možeš reg auto na svoje ime i produžit vozačku, sva ostala prava u javnim ustanovama možeš ostvarivati, tako da je idealna opcija da imaš nekoga ko ima vozačku a nema reg auto na sebi primi odgovornost za prekršaj i čekaš zastaru umjesto da plaćaš.

ne mozes ni licnu kartu izvaditi,, bar meni nisu dali dok nisam platio kazne :icon_mad:

Član
rinaldo je napisao(la):
emir_89 je napisao(la):
ja koliko znam da nema zastare...

5 godina 100% provjereno

3 god u repulici srpskoj a 5 u federaciji, znam jer sam imao kamion reg u RS i neka placanja koja sam masao zastarila i propala :D a sto se tice ovog biznisa slabo jer kao sto je vec receno to vec se radi u bliznim drustvu, i plus mentalitet u BiH nije ni blizu kao u Njemackoj.

Član
idosa je napisao(la):
rinaldo je napisao(la):
emir_89 je napisao(la):
ja koliko znam da nema zastare...

5 godina 100% provjereno

3 god u repulici srpskoj a 5 u federaciji, znam jer sam imao kamion reg u RS i neka placanja koja sam masao zastarila i propala :D a sto se tice ovog biznisa slabo jer kao sto je vec receno to vec se radi u bliznim drustvu, i plus mentalitet u BiH nije ni blizu kao u Njemackoj.
:cool: :cool:

:cool:

Član
Death_beat je napisao(la):
ma radi se to uveliko kod nas, samo ne javno, nego privatnim dogovorima ;)

Mama ne vozi, čuvam je kao zlatnu koku u rezervi. Ima još par ljudi kojima vozačka ne znači ništa.:D

Član
bucky_mb@yahoo je napisao(la):
rinaldo je napisao(la):

ne mozes ni licnu kartu izvaditi,, bar meni nisu dali dok nisam platio kazne :icon_mad:

:lol::lol::lol: tako su i mene htjeli na foru kad sam otisao po vozacku, kaze imas kazne, reko pa sta, pa moras platit, reko moram nekad al sad ne moram, daj mi vozacku :D

Član
arminnn je napisao(la):
bucky_mb@yahoo je napisao(la):
rinaldo je napisao(la):

:lol::lol::lol: tako su i mene htjeli na foru kad sam otisao po vozacku, kaze imas kazne, reko pa sta, pa moras platit, reko moram nekad al sad ne moram, daj mi vozacku :D

:lol::lol::lol::lol: samo reknes daj mi posao da zaradim pa cu platit :D kao da si ih na elektricnu stolicu postavio, odma zavrsaje sve. :icon_smile:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.