Sve novije što izlazi sve veće smeće, zapljeni izgledom a kvalitet je nebitan više, sad se rade auta zbog dijelova ne zbog kvaliteta. Rs spomenu gore n uštedama, jedan najočitija je kad otvoriš sad haubu a nema spužve na pokrovu, kvalitet plastike i materijala je kao u kineskih lutki šteta dirati, a dalje da ne pričam. Savjetovao sam nekima koji su uzeli Škode Fabie da odu odmah bace zaštitu inače neće se dugo vozati, meni je žalosno postalo da Vw ubacuje ćukicu temp. kao dodatnu opremu, motori su im postali smeće, posebno ova govnarija zvana bluemotion, 1.4tdi troklipac, SDI iz Polo n3 pa dalje, na redovnim servisima već od 130.xxx km plavi dim iza ( iz druge ruke priča )
I dalje samo hvalim Italijane i japanere a za svaki ponosob imam debeli razloga, tipa Fiat punto 1.3 Mjet 4 klipa, VAN ima jebenu ćukicu kad već pričamo o njoj, a da ne spominjem tepih pod gumama zadnjim da ne kvrca kamenje, što se može u Njemačkim proizvođačima vidjeti samo na dosta jačim modelima.
Dok Japanci imaju najdugovječnije motore, i zaista ulažu u njih, dok unutrašnji dizajn kod dosta modela ostaje siromašan, naspram recimo novog Pežoa 308 koji je spaceshuttle, na kojeg se popišam jer je samo lijep.
nema više opelovog GSI, ili Calibrinog 4x4 turbo 20let, ili KR.a i tako tih motora a da ne spominjem kraljevski 1.9 tdi od trojke afn koji je avion i trpi sve i svašta i nekad što sam imao 1.6D duju s mehaničkim ventilima koju kad upališ ne znaš šta radi ili bager ili auto ali ide i na ulje! To se više napraviti neće, na žalost.