GaRGa je napisao(la):vjeruj mi da je ista situacije i sa samsungom, vecina telefona koja se ovdje u BiH prodaje je skinuta sa neke mreze a prodaju ih po cijenama ko da su iz prodavnice sim free...
DiAbLo je napisao(la):GaRGa je napisao(la):vjeruj mi da je ista situacije i sa samsungom, vecina telefona koja se ovdje u BiH prodaje je skinuta sa neke mreze a prodaju ih po cijenama ko da su iz prodavnice sim free...
Na osnovu cega si ti utvrdio da "skinuti" sa mreze rade losije od sim-free telefona ?
Imao sam i fabricki otkljucanih a i ovih sa gevey-em i x-sim-om i ja ne vidim razliku u radu (osim sto ove "sa mreze" moras paziti da ne upadate-ujus direktno preku iTunes-a) ?
dado gti je napisao(la):Druže slobodno uzmi iphon al samo sin free fabrički i nikakvih problema nećeš imat.moj savjet.
poslato sa iphon 5
GaRGa je napisao(la):ovi sa 05.13.04 basebandom nisu fabricki otkljucani nego su bili brikovani pa im se kasnije spustio baseband
http://www.redmondpie.com/how-to-downgrade-iphone-3gs-3g-06.15.00-to-05.13.04-baseband-for-unlock-and-working-gps/
ja ih nebi uzimao nadji neki sa baseband 05.16.05 to je fabricki otkljucan 100%
GaRGa je napisao(la):DiAbLo je napisao(la):GaRGa je napisao(la):vjeruj mi da je ista situacije i sa samsungom, vecina telefona koja se ovdje u BiH prodaje je skinuta sa neke mreze a prodaju ih po cijenama ko da su iz prodavnice sim free...
Na osnovu cega si ti utvrdio da "skinuti" sa mreze rade losije od sim-free telefona ?
Imao sam i fabricki otkljucanih a i ovih sa gevey-em i x-sim-om i ja ne vidim razliku u radu (osim sto ove "sa mreze" moras paziti da ne upadate-ujus direktno preku iTunes-a) ?
daj ba grevey je smece, nekad po 15 puta moras 121 zvat da ti se upali telefon, najvise ih je zbog toga razbijeno od zid...
drugo zavisi sa koje je mreze skinut jer nisu sve mreze iste, pogotovu u Americi tako da ti ni fizicki nisu isti telefoni
GaRGa je napisao(la):ovi skinuti sa mreze imaju Grevey za 4-ku ili X sim za 4s ne mozes tek tako ubaciti karticu svoju i da radi telefon
ovi sa 06.15 cestitam kupili ste brickovan telefon
iance sa programom itools mozete sve vidjeti sto vas interesuje
http://download.cnet.com/iTools/3000-2248_4-75629761.html
evo kako izlgeda