bolje kupi nove gume na tu merivu
terenac povlaci dosta stvari sa sobom-skuplja registracija zbog zapremine, velika potrosnja goriva, gradske po sarajevu racunaj 10+ sa svakim pazljivije voznje, najjeftinija guma ti je 200KM a moras na sva cetiri tocka imat iste i priblizno istrosene-michelin i bridgestone su ti blizu 400KM, skuplji servis-ide vise ulja, sorento nema zupcasti pa je to manji trosak s tim da i lanac moze dotrajat, vece parking mjesto, velika potrosnja na autocestama zbog kraceg mjenjaca...to ti je poredjenje sa merivom
ako ti treba samo zbog snijega i dolaska kuci, vise ti se isplati npr octavia scout ili nesto drugo iz vw grupacije sa 4motion, neki bmw saa x-drive i slicno
u principu, obicno auto sa pogonom na sve tockove
p.s. tucson ima i sa prednjim pogonom samo, pa da ne odes gledat neki dzaba daleko, provjeri to telefonom
drug, merivu vozim jer sam naslijedio..nova je bila iz salona. i placena je u to doba dobrih para..ali nisam ja nista tu ni placao niti sam sad to htio da vozim. tako se desilo. u pogledu guma na istoj kupio sam sve 4 nove. nazad fulda, naprijed BF goodrich..lose ili dobre marke, nije ni bitno. nove su..i pokazale se ok sto se tice snijega - start, kocenje i sl..ali ako je malo snijega onako na cesti, zbog laganog prednjeg dijela to auto ne moze ni na manju neku uzbrdicu. ako neko zna gdje je dalmatisnka u Sa, to mi je san da se popnem. znaci nemoguce uz to brdo..ili tamo gore dalje uz kevrin potok prema medicnskoj skoli na mejtasu..malo snijega pravi problem..lagano auto naprijed.
sto se tice potrosnje, ova meriva je benzinac, motor 1.6 16V 101KS.. i trosi mi isto kao i taj sorento. znaci 10 L benzina po gradu..imajuci u vidu da mi lambda-sonda i egr prave povremeno probleme (zbog loseg goriva i tusenja auta po gradskoj voznji), zna biti i veca potrosnja..
registracija za ovu merivu je 521,00 KM.
mali servis (ulja i filteri) je 130,00 KM.
akododas kocnice to je jos nekih 70 KM.
veliki servis odradio prosle godine za 450 KM.
u pogloedu VW vozila, poznato je svima da se po SA kradu. tako da mi se ne daje 15.000 KM i onda da sjedim i tako strahujem hoce li ko ukrasti ili ne..ili da s puskom gledam dok pahulje padaju da li ce se ko primaci garazi..
ovo za hyundai i za daciu duster znam da ima 2WD..tako da ne bih to ni gledao..samo 4WD (4x4)..