golf 4 1.6 16v km/h sat ne pokazuju tacno

golf 4 1.6 16v km/h sat ne pokazuju tacno

Član
Na pomenutom golfu km/h sat prema navigaciji pokazuje i do 30 km/h manje sto se inace i vidi da nije u redu..Gume su 16-ke 205/50 da li je moguce da se neki parametri trebaju da se promjene i kao da li neko zna.

Član
na dijagnostiku i uradi kalibraciju sata, pa ces vidjet

preko dijagnostike mora tacno pokazivat, ako bude pokazivao kako treba onda trazi dalje problem, vjerovatno pinjon
znam za jedan slucaj kada je pinjon pravio problem, magnet se pojebao i pokazivao je vise nego sto je stvarna brzina automobila

Član
Sto je to cudno tu.. ja neznam da jedan sat iz VAG grupacije pokazuje kako treba. Neznam ovi novi satovi sada da li su tacniji sto su na g7, CC Pasatu i slicnim

Član
Kako nije cudno , ogranicenje 50 ja postujem kad radar kaze 82 :( nije to malo aj da je 5 ili 10 km/h pa i nekako ..ovo je nesto pokvareno

Član
A pokazuje manje nego sto jest.. izvini, ja sam mislio da pokazuje vise. Ja sam mjerio vise auta i svako na 60kmh po navigaciji ide 54 a da negovorim preko 130 :D

Član
Braco je napisao(la):
Kako nije cudno , ogranicenje 50 ja postujem kad radar kaze 82 :( nije to malo aj da je 5 ili 10 km/h pa i nekako ..ovo je nesto pokvareno

Da ti nisu podvalili tudju brzinu :icon_question:

Odi kod nekoga neka na dijagnostici uradi kalibraciju i trebalo bi biti ok.

Član
tebi prvo gume nisu obima koji bi trebalo da budu da bi ti iole tacno pokazale, fabricka guma je 205/55 R 16 a tebi je 205/50 i samim tim je manji obim gume i trebalo bi da vise pokazuje... ali ovo sto tebi manje pokazuje to je pinjon nema sta drugo biti ako i navigacija i radar kazu tako :)

Član
a majku mu,zar ne primjetis razliku od 32kmh onako "od oka"? valjda znas po mjenjacu...50 i 82 nije bas blizu da ti treba radar da odredi tacnu brzinu:icon_question:

Član
za pocetak imas krivu dimenziju gume na autu...

99% da je u tome problem

a na golfu 4 nema nikakvih pinjona

Početnik
Dimenzija guma ti je taman, odnosno za nekih 2 mm manji promjer nego sto treba biti, sto znaci da bi ti prema tome sat pokazivao malo visu brzinu, a ne manju, a jos za 30ak km/h ..nidje veze

Član
mariodrag je napisao(la):
za pocetak imas krivu dimenziju gume na autu...

99% da je u tome problem

a na golfu 4 nema nikakvih pinjona

to sta od oka mjeri brzinu ? D
naravno da ima pinjon, elektricni ;)

Član
na mjenjacu je pinjon, u njega idu 3 zice ( + A - )
ali sve ti je to dzabe dirat dok ne odradis kalibraciju sata preko dijagnostike, treba uporediti sta ce pokazati sat u odnosu na dijagnostiku, ako ne bude odstupanja onda trazi koji je problem