golf 4 1.6 16v km/h sat ne pokazuju tacno

golf 4 1.6 16v km/h sat ne pokazuju tacno

Član
Mene malo buni sto i to i senzor vanjeske temp manje pokazuju pa reko da nije neka zajednicka masa ili sta oslabilo

Član
zato sam ti napisao da prvo provjeris dijagnostikom, tada ces tacno vidjet sta i kako
a senzor vanjske temp mozes naci na karambolci, da se nije samo istekao, ne bi on trebao imati veze sa kilometar satom

u biti pravila nema, mislim da sam ti ja pisao vec, kod mene na Polu je prestao da radi kilometar sat, stucala je kazaljka i na kraju je prestala da radi. od tada me zeza i kazaljka goriva, znaci nikad ne pokazuje konstantno koliko ima goriva, nego kazaljka zavisno od kretanja auta ide gore dole
niko ne bi rekao da to ima veze jedno sa drugim, ali kada je proradila kazaljka od kilometar sata i kazaljka od goriva je pokazala tacno onoliko goriva koliko ima, i da,, ne sece se vise kao prije

Član
Ma nemogu da izvrsim test posto mi je laptop na produzni kabal (nema bat) ali nesto cu skontati ..

Član
Isti problem imam na golfu 3, gume 205/40 17, samo meni ne krade bas toliko, ali recimo odvezem relaciju za koju znam da ima 144km, a po satu sam presao 120km. Kad se preracuna potrosnja trosi mi preko 15l :)

Član
Braco je napisao(la):
Pa onda netreba ni forum :icon_question:

nema forum veze s tim sto ti ne mozes odradit sam sebi dijagnostiku, ako hoces da rijesis problem uradi ono sto smo ti savjetovali, svejedno je kako ces to odradit, ti ili neko ko se bavi time
samo nemoj ocekivat da se problem sam rijesi, mi smo te savjetovali sta bi trebao prvo da odradis, da otklonis neke sumnje i da znas dalje kako ces

Član
Ma Ok je sve to nego je stvar sto ja radim sa motociklima a aute sam vozio majstorima ali sam odlucio ovako pomalo sam sebi da odradim ..ali sam dobio na koristenje laptop i interfejs koji stalno nesto prekida pa moram da kupim svoj ali posto mi treba i za golfa 5 moram uzeti neki noviji jbg komplikovano u startu ali rjesicemo..evo teme za interfejs
http://www.bhtuning.com/autodijagnostika-t-67213.html

U svakom slucaju hvala na pomoci.