Član
Citam da je Amerika skoro popunila kapacitete za cuvanje sirove nafte i da nema gdje vise da skladisti, i ocekuju pad cijene na 20$ barel
Nije nista cudno jer nisu oni jedini koji tako rade. Ima taj neki lokalni monopol i oni se drze toga i dogovaraju se medjusobno sa ostalim.Gasprom mi je najjaci, ista firma u istoj druzavi i na 50 razliciti pumpi 50 razlicitih cijena hahahaha kao da su razlicita firma kod nas 1.91 dizel a 1.96 benzin a na ostalim pumpama je 1.96 dizel a 2.01 benzin...
Nije problem u barelu, problem je u padu Eura, a mi smo vezani za Euro. Pred novu godinu 1$ je bio oko 1.40 KM, danas je 1$ = 1.86 KM, iako se cijena barela ne mijenja, inflacija je uradila svoje. Kupovina nafte danas košta više, zato su i dignute cijene.
Dobro je covjek napisao nasa valuta KM je vezana za Euro i kada Euro opada naspram dolara i nasa marka opada naspram dolara,Jesi li pročitao šta si napisao? Govoriš da je problem u evru a onda porediš dolar sa markama. I nisi u pravu, nema veze evro sa naftom nego dolar, koji i jeste skočio, pa je zato skuplje da se nafta kupi i zato je ovi naftaši i dižu.
Raste dolar ali bas zato i evro slabiPa ne opada evro nego raste dolar.
Gorivo se plaća u dollarima. Nemoj pametovati, kad se ne razumiješ.Jesi li pročitao šta si napisao? Govoriš da je problem u evru a onda porediš dolar sa markama. I nisi u pravu, nema veze evro sa naftom nego dolar, koji i jeste skočio, pa je zato skuplje da se nafta kupi i zato je ovi naftaši i dižu.
Opet ne čitaš sta piše. Jesi li dobro? Šta sam ja napisao nego to?Gorivo se plaća u dollarima. Nemoj pametovati, kad se ne razumiješ.
Pa KM (BAM) je vezana za euro, kad dođe do pada vrijednosti eura, automatski i pada vrijednost našim markama. Ne vidim šta sam ja to gore pogriješio, inflacija eura utiče i nas i to razlog dizanja cijene nafte kod nas.Opet ne čitaš sta piše. Jesi li dobro? Šta sam ja napisao nego to?