Ima li živih na forumu?
Evo jedan duzi update, valjda ću upratiti timeline xD
Prvo smo kod druga Zlaje izmajmunisali zavrsetke izduva, sto je bio poduhvat sam za sebe
Malo se vozali kad jedno jutro me doceka crvena lampica - fali rashladne tecnosti. S obzirom na ranije iskustvo s mjenjacem i rashladnom tekucinom crne su me misli obuzele bile
Srecom, ili nesrecom kako ko gleda na to, u pitanju jos jedan standardni problem na 3.0 TDI-u druge generacije, i gle cuda jos jedan plasticni ventil je u pitanju. Ovaj puta u V dijelu motora, izmedju glava, dihtunzi stradali i pusta rashladnu. Nisam htio voziti nikome, pa sam se zadao sam, skidati, pregledati, upisivati dihtunge, gumice, i sve redom sto treba da se zamjeni i usput cistiti 230.000 kilometara nakupljene gareži, isparenja i cega vec ne (proklet bio ko izmisli EGR ventile). Inace, kao i sve na ovim motorima, izuzetno pristupacno i ne mora se uopste puno dijelova skinuti da se dodje to navedenog ventila...
Usput zamjenjen i termostat, koji je inžinjer Hans u momentu genijalnosti stavio u kuciste uljnog filtera - i mora se mjenjati zajedno. Bravo Hans.
Nakon toga konacno pronadjeno i kupljeno crno nebo sa svim plastikama, ruckama i ostalim sranjima. Zamjena pravo veseo posao, kako se vidi iz prilozenih slika....
Ali je rezultat bio vrijedan dva dana posla...