Član
A mi mislili da je to muški sport...
Legenda relija i najuspešnija žena u reli takmičenjima, Mišel Muton je preuzela menadžersko mesto u WRC organizaciji.
Muton, koja je pobedila na četiri trke WRC šampionata u svojoj karijeri prošle godine je imala ulogu izvestioca predsednika FIAe, Žana Toda, a ove godine po prvi put dobija i zvaničnu ulogu u organizaciji.
Da se naježiš, Mišel u svojoj nekadašnjoj mašini
Ona će na ovoj menadžerskoj poziciji biti odgovorna za koordinaciju nekoliko aspekata koji uključuju bezbednost, pravila i kalendar a takođe će biti zadužena za kontakt sa proizvođačima, promoterima i organizatorima relija u svakoj pojedinačnoj zemlji. Bivši vozač Audijevog fabričkog tima je ovim povodom izjavila:
"Ovo je veoma dobra i izazovna pozicija za mene, pogotovu u momentima kada Žan Tod, predsednik FIAe radi mnogo na popularizaciji i unapređenju moto sporta uopšte. Radujem se što ću raditi sa timovima WRC i nadam se da zajedno možemo mnogo da uradimo da ovaj dinamični sport postane još popularniji"
Ako Mišel ima ćerku, teško mi je da zamislim zeta u takvoj familiji gde mu je tašta menadžer u WRCu...