zatamljivanje farova?

zatamljivanje farova?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Da li postoji neko ko radi zatamljivanje farova po ovom principu?
[attachment=26002]

:icon_question:

Član
adohera je napisao(la):
pa ja sam radio sam rastavis far i prespricas mat sprejom dio koji hoces;)

Volim i ja sam da experimentisem puno...ali plasim se da cu da upropastim farove....:lol: Imas li slike?Kako je tebi ispalo?

BHT Ovisnik
nemas sta zabrljat,samo zastiti sjenilo ili leće,zavisi kakav ti je far i opleti;)

Član
ti fakticki ovdje nemas nikako dugo svjetlo kad si sjenilo skroz ofarbao u crno.
ne farba se cijelo sjenilo u crno da bi se far zatamnio nego samo neki dijelovi kao sto su kapice preko sijalica i donja lajsna u faru. sve ostalo dovodi do remecenja svjetlosnog snopa i na kraju do potpunog gubitka svjetlosti (osvjetljenja)

Član
emirEX_sa je napisao(la):
ti fakticki ovdje nemas nikako dugo svjetlo kad si sjenilo skroz ofarbao u crno.
ne farba se cijelo sjenilo u crno da bi se far zatamnio nego samo neki dijelovi kao sto su kapice preko sijalica i donja lajsna u faru. sve ostalo dovodi do remecenja svjetlosnog snopa i na kraju do potpunog gubitka svjetlosti (osvjetljenja)
pa drug stavio sam dobra sociva tako da sam imao bolje osvjetljenje nego na fabrickom faru a duga sam namjerno tako uradio jer ih i ne koristim;)
P.S.;)to auto vise nije kod mene

Sorry sto barcim temu drug,al imam pitanje...dali bi ja mogao to isto sa mojim farom od Golfa4,sta trebam pripaziti da ne zajbem stagod?Hvala unaprijed ;)

Član
ma mozes drug samo ugrijes fino onu masu sto dihtuje skines zabice i polahko odvojis staklo, onda mozes radit sta hoces, ako te nesto posebno interesuje javi se na PM da ne pretrpavamo covjeku temu;)

Član
adohera je napisao(la):
ma mozes drug samo ugrijes fino onu masu sto dihtuje skines zabice i polahko odvojis staklo, onda mozes radit sta hoces, ako te nesto posebno interesuje javi se na PM da ne pretrpavamo covjeku temu;)

Samo napred, mozete ovde pisati sta hocete...I mene zanima tacna procedura sta se radi :cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.