zamjena disk pločica

zamjena disk pločica

Član
Kupio sam orginal disk pločice zadnje, probao bi sam zamijeniti, prošle godine kad sam farbao kliješta malo sam zagledao nije mi djelovalo komplikovano, takođe bi diskove odnio tokaru da malo poravna ima 1-2mm strije...inače su pločice fabrika znači nikad dirano....

Pa ako je neko skidao da mi ovako u crtama...

I još jedna stvar me interesuje skidao bi prednja sjediša sad na proljeće da malo očistim i da ubacim od gtia šestice nova, hoćel izbacivati kakvu grešku za airbag ako budem otpajao sjedišta i vadio van auta?

Član
Kakve su strije po disku? Možda ti se samo čini da je toliko, puno mi djeluje 1-2mm.:icon_confused:

Što se tiče zamjene, sigurno nije komplikovano.;)

Član
Vidi ja napisao strije :) mislio sam starije znači kako je urezala pločica, sad koliko ima sigurno 1mm jel se vidi linija pa da to tokar svuče?

Znači da otpojim aku i onda da radim na sjedištima?

Član
aServis je napisao(la):
Vidi ja napisao strije :) mislio sam starije znači kako je urezala pločica, sad koliko ima sigurno 1mm jel se vidi linija pa da to tokar svuče?

Znači da otpojim aku i onda da radim na sjedištima?

Ma okani se ćorava posla, džaba ćeš se mučiti i skidati disk, samo neka se pločica urezuje, ništa to ne smeta.;)

Član
Koliko su te izišle pločice originalne, ja planiram uskoro mijenjat pa ne znam bi li uzeo original ili neke zamjenske?