Zakoni u BiH

Zakoni u BiH

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
lov2xlr8 je napisao(la):
kad rece to su konji,jednom me delegat zaustavio i pita,sine jel ovo tebi greskom upisano 150 kw a treba 150konja,nije reko 150kw,nema kaze takvog golfa,ma reko ubacio ja motor od drugog auta :):):)

preporucujem 10eur da imas za pocastit,kad vide eure oci se pocnu presijavat ko jaknica flourescentna
Ma djaba euri u Hr, bar na moru!
Jednom prilikom zamalo me ne odvedose u policiju zbog nudjenja mita!
Jos im davao 20eura, za *ebeni pojas...

Član
istina,meni starci isli u zagreb ,zaustavili ih negdje u hrv ,uglavnom ogranicenje 80 oni isli 70 zaustavili ,kao ovo je naseljeno podrucje prekoracili ste brzinu ,ogranicenje je 50,a bio znak 80,i kazna je bila oko 100eura mislim.. nemojte im pare davat,cim vide da ste iz bosne mogu vas samo zajebat

Član
svi zakoni koji ti vaze u HR, za TEBE vaze u BiH...jer ne mozes ti znat zakone svake drzave...tako da se ba nemoj nista brinut...normala se svezi, upali svjetla i vozi po ogranicenju...za ostalo ti ne mogu nista...:)

Član
u drzavi u kojoj se nalazis trebas postovati zakone,ali ne sve jer neke ne mozes postovati.
nece te zezati ako budes fin s njima,osim ako ne naletis na papke a desava se

Član
pa kazem i ja...one osnovne zakone za svjetla, pojas i to treba svako postovat...al sad tu snagu i P i ta sranja vala ne mozes znat, a kamo li postovat...

Član
Ma pusti sve to, samo se lijepo ponasaj, ako si kulturan niko te ne zeza za tako te gluposti od zakona, ja ih se ne bojim cak volim kad me zaustave da se poslije mogu smijati.... sinoc su mi rekli da sam ko iz filmova... zaustavili me beze iza 23h, P, slajdranje, malo rucnu koristio i opet nista samo kazu bjezi kuci i tako.... :) :)

zakon i jeste da se krsi....

Član
kad sam ja iso prosle godine u tg prije drvara na onoj nizbrdici ispred mene sleper idje 30kmh ja se izbacim vidim nema nikog i prodjem ga sa 50 ali po punoj crti
a jarani stoje dole di mogu vidit i samo gledaju ko pretice na punoj liniji
ka ja vidim masu ja stanem policajac mi govori 400km kazne zabrana voznje po bih na 6 mjeseci jos je spominjo nekakve bodove
ja mu pokazo 100 kn covik sav sretan kaze samo polako prije grahova imas jos jednu patrolu ...................
i bila je ja proso sa 40 a ogranicenje je 50 a usebi mislim evovam ga sad :D:D:D

hehe,gotivno,a meni nesto suhva da ne kazem neprijatno nudit mito,nesto mi glupo,ako me odbiju to mi lose skroz jebi ga. sta cu,zato ja imam ljubaznost i bojazljive oci pred njima,jest to pi.kasto ali zato erol unatoc svom divljanu nikad kazne nije platio,jesu me jednom zapisali nesto kad sam jos sa pugom bio,hapio auto iz garaze,htio malo "driftat" po snijegu,ljetne gume,nema lanaca u gepeku,ma nista,idem ja,bio na benziskoj i da bi otovrio rezerovar moram izvadit kjuc samim tim i ugasit auto i kasnije kad sam kreto zaboravio jbei ga upaliti svjetla,a bila noc,al ona ulicna rasvjeta majka sve vidi ko na skver gardenu:icon_biggrin: kad policija zaustavi,ja onu nevinu facu slozio,sad me prpa sto kazne sto to sto sam hapio auto,nista ne bi,objasnim ja kapsu situacija,uze mi samo ime i prezime,adresu i nikad ih ja vise nisam vidio.

znaci,zakljucak mog posta:

budi pi.ka,ali zato pare u dzepu,samo nevinu facu slozi i budi kulturan.:D

Član
erol_brcak je napisao(la):
hehe,gotivno,a meni nesto suhva da ne kazem neprijatno nudit mito,nesto mi glupo,ako me odbiju to mi lose skroz jebi ga. sta cu,zato ja imam ljubaznost i bojazljive oci pred njima,jest to pi.kasto ali zato erol unatoc svom divljanu nikad kazne nije platio,jesu me jednom zapisali nesto kad sam jos sa pugom bio,hapio auto iz garaze,htio malo "driftat" po snijegu,ljetne gume,nema lanaca u gepeku,ma nista,idem ja,bio na benziskoj i da bi otovrio rezerovar moram izvadit kjuc samim tim i ugasit auto i kasnije kad sam kreto zaboravio jbei ga upaliti svjetla,a bila noc,al ona ulicna rasvjeta majka sve vidi ko na skver gardenu:icon_biggrin: kad policija zaustavi,ja onu nevinu facu slozio,sad me prpa sto kazne sto to sto sam hapio auto,nista ne bi,objasnim ja kapsu situacija,uze mi samo ime i prezime,adresu i nikad ih ja vise nisam vidio.

znaci,zakljucak mog posta:

budi pi.ka,ali zato pare u dzepu,samo nevinu facu slozi i budi kulturan.:D
Ma samo ti budi takav u HercegovackoNeretvanskomKantonu...
Pa da si prava *****(zensko), i onda bi ti kaznu zapisali! ;)
Samo 20km pomaze...

Joj jedan fol ovdje iz Konjica, istina ziva, zaustavili Miku pjevaca, i veli Mika:"Ma nemoj mene, evo posao na svirku, ja sam ti onaj Mika, pjevac" kaze policajac:"a jel? hajd sad 30km plati!" :lol:

hehehe!

a jbg ne znam mozda se samo meni posrecilo da svaki put naidjem na fine murjake.a kod nas ti druze nema mita,ja sam iz brcko distrikta,nema kod "za kaficu",uradi to i eto ti nova kazna,al moj rodjo do sad dobio tri kazne;preticanje na punoj,parkiranje i crveno ,ni jednu nije platio i nikakvi mu ni pozivi ne stizu,cudno!

Član
erol_brcak je napisao(la):
hehehe!

a jbg ne znam mozda se samo meni posrecilo da svaki put naidjem na fine murjake.a kod nas ti druze nema mita,ja sam iz brcko distrikta,nema kod "za kaficu",uradi to i eto ti nova kazna,al moj rodjo do sad dobio tri kazne;preticanje na punoj,parkiranje i crveno ,ni jednu nije platio i nikakvi mu ni pozivi ne stizu,cudno!

eeeeeeeeeee u hercegovini nema fini murjaka

Član
dana 23.6.2008 (pon.) krenem ja iz tg za zg kad u drvaru vozim hebeni 61kmh a policajac mase....... reko staje sad:icon_eek:kad veli frajer ogranicenje je 40 a vasa brzina je 61km/h i napisa pajdo kaznu od 50KM bez ikakvog dogovora
ali najgore od svega sto sam moro ic u centar grada da bi platijo kaznu i zatim se vratit nazat po vozacku i prometnu jer njima nisam mogo platit kaznu ........... pa mislim saje sad to ko je izmislijo to pravilo i tu sam izgubijo pola sata ali sve u svemu ja sam doso od tg do zg (380 km) za 4sata i 10 min :D:D:D
ali nisam se bas gonijo pozzzzzzz

Član
380km za 4h i 10 min,slab taj gti onda :):)
ja sinoc kad ne fasova na radaru u pelagicevu,sreca pa nije imo radar,izlijece sa nekakvim lizalom valjda neshto sjaji,cini mi se maglite baterija sa onim ko valjkom nekakvim crvenim.
zuris negdje momak,ma reko ne zurim,to u tebe ko nesto jak golf,ma nako reko,hajd kaze sretno.fala sretno.
a zg orasje,jednom 2:30h :),to dok me presretaci nisu ufatili a sad to traje duze,cak je bila i pauza sipanje goriva :)

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
380km za 4h i 10 min,slab taj gti onda :):)
ja sinoc kad ne fasova na radaru u pelagicevu,sreca pa nije imo radar,izlijece sa nekakvim lizalom valjda neshto sjaji,cini mi se maglite baterija sa onim ko valjkom nekakvim crvenim.
zuris negdje momak,ma reko ne zurim,to u tebe ko nesto jak golf,ma nako reko,hajd kaze sretno.fala sretno.
a zg orasje,jednom 2:30h :),to dok me presretaci nisu ufatili a sad to traje duze,cak je bila i pauza sipanje goriva :)

BL - DOBOJ 55m (s ulaskom u stan) Golf 1 :D znaci dusu sam mu izvadio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.