zakon o folijama

zakon o folijama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
izvinite ak sam ponovio temu.. ali samo zelim da znam kako policija ebe za te folije..i sta se smije sta ne smije..
pogotov sa mojim pajom..karavan..kako kod karavana to ide..
ja bii da zatamnim..al nezz kako ce me policija ebat..pa sta smijem sad..

ako ima negdje ova tema..smao mi recite link..da pregledam

Član
Bila je massa tema, koliko sam ja upucen smijes zatamnit zadnja bocna stakla a zadnju sajbu ne...

Član
ErRoR je napisao(la):
Bila je massa tema, koliko sam ja upucen smijes zatamnit zadnja bocna stakla a zadnju sajbu ne...

a imal veze karavan ili ne...i koliko uzimaju para kad zaustave..koliko klepaju..

Član
zadnja bocna nema problema nikakvih..masu puta mi govore nesmijes samo prednja bocna:lol:nisam jos nista plati fina policija i nepita..jedino jedan me dva puta opomenuo pa ga izbjegavam:lol:

Član
AnDel je napisao(la):
zadnja bocna nema problema nikakvih..masu puta mi govore nesmijes samo prednja bocna:lol:nisam jos nista plati fina policija i nepita..jedino jedan me dva puta opomenuo pa ga izbjegavam:lol:

hehe..ma mene slabo zaustavljaju..ali imam osjecaj da to urdim..odma bi me..baksuz..jbg :(

Član
Nije smjelo, a mislim da sad smije, evo ti iz sluzbenog glasnika...

Godina XI - 2. aprila/travnja 2007. godine kaze:

Clan 46., stav 3

(3) Stakla na vozilu ne smiju se na nikakav na~in dodatno
zatamnjivati (postavljanjem folija ili dodatnim bojenjem
stakla), izuzev zadnjeg stakla i bo~nih stakala autobusa za
postavljanje odobrene reklamne folije.

Onda je 11. jula 2007 izasao PRAVILNIK - O IZMJENAMA I DOPUNAMA koji kaze:

(1) U članu 46. stav 3. se mijenja i glasi:
"(3) Stakla na vozilu ne smiju se na bilo koji način dodato zatamnjivati (npr. postavljanjem folija, dodatim bojanjem stakla i sl.), u odnosu na fabričku ugradnju."
(2) Poslije stavka 3. se dodaju st. 4. i 5. koji glase:
"(4) Izuzetno od stava 3. ovog člana, mogu se dodato zatamniti:
a) zadnja i bočna stakla autobusa postavljanjem homologiranih promidžbenih folija,
b) bočne staklene površine motornih vozila iza leĎnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama bez refleksije.
(5) Odredbe ovog člana ne primjenjuju se na vozila oružanih snaga BiH, policijskih agencija u Bosni i Hercegovini, kao i vozila vrlo usko specijalizirane namjene koja se ne koriste ni u jednom drugom segmentu društva. "

Kako ja ovo shvatam, Clan 46, stav 4 - b dopusta zatamljenje...

Član
ma samo tamni,mene jednom zaustavili prije dvije godine,kad sam tek zatamnio,cura me zaustavila,bila ona i jos jedan policajac,to ovdje kod nas u gradu,i nisu imali sta drugo pa me za foliije crvali,i rece mi ona ako odgulim folije na licu mjesta nema kazne,inace pise,ma ne moze se reko odgulit nema sanse,a i nije mi bilo do skidanja,,i tamo vamo pustise me,nakon toga zatamnim cijelo auto,zaustavljali me milion puta,niko nista nije govorio,i policija drugih gradova me zaustavljala,nikad nisam imao problema;)

Član
bola samo zatamni ili sva stakla ili nediraj to pola je pola nije je selo zesce ili cijelo auto ili nikako
ja bogami 5 godina nikad nisam imao prigovora od strane policije a pregazio cijelu BiH i hrvatsku nikad niko slova nije reko

Član
meni je fabricki zatamljena zadnja sajba i zadnja bocna stakla, znaci nije folija mogu me povuc za ...:D

Član
arminnn je napisao(la):
meni je fabricki zatamljena zadnja sajba i zadnja bocna stakla, znaci nije folija mogu me povuc za ...:D

ma neko mi sere..govori za karavane je bas zabrana..al ko ih ebe...
RECU JA FABRICKI PAJOO ZATAMNJEM..HEHEHEH

Član
Stavi neku malo blazu foliju i to je to, mozes i na zadnju sofersajbnu ali bas blazu.... i onda mozes privesti nesto ispred kafica odmah ako treba :lol: :lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.