zakon je smijesan, ovo poslije 23h ima i prednosti i mane,al nikakve velike prednosti jer kao sto svi rekose isto oni manitaju,jedino su kasnije vece sanse da su pijani za volanom, al tko pije i vozi vozit ce bez obzira bilo to 20h ili 3h ujutro... druga stvar sto evo mladi koji završe skolu za vozaca kao moj kolega dok je taj zakon bio na snazi tek kada sam i ja polozio, covjek radi kao vozac C1 vozila nocne smjene,a zakon mu ne dopusta,koji klinac onda ima skola fajde ako ti narednih 5 godina moras raditi nesto drugo ?
zatim ogranicenje snage vozila jos smijesnije, kao sto Zela rece 80% ih vozi auto od roditelja, nece svatko svom djetetu sada kupovat auto da bi mogao se vozati,jer kao sto rekoh budale koje se glupiraju i sl. ionako ne gledaju na iti jedan od ta 2 zakona,kao sto mene znaju nekad u RH peglat kao kako mi je jako vozilo, rekoh necu ja sad rentat auto da bih presao u vasu drzavu,jer taj zakon za mene ne vazi, a tako bi bilo i u nas, a kao drugo do zadnji godinu dana najvise pogunulih je i bilo u bijesnim 1.6 dieselima, 1.3 benzinicma i sl. koji nemaju ni ks, a kamo li KW koliko zakon dopusta,jer gore je se voziti u dvici dieselu 120km/h nego u novijem 180 tako da i to pada u vodu...
alkotest isto tu i tamo,hajde nek bude pogodine godinu 0.0,kasnije sasvim normalno 0.5,al zato preko 0.5 nek stave dosta rigoroznije kazne