yellow film, zuta folija za farove, gdje?

yellow film, zuta folija za farove, gdje?

Početnik
Hmmm jesil razmisljao o transparentnom zutom spreju jer ja ga trazim da si maglenke odradim tako da ako naletis javi

Član
ima transparentnog zutog na svakom koraku
ali na staklu se sugavo ponasa
flyellowtint1.jpg

ovako izgleda ovo sta ja imam

Član
ono sto sam ja naveo, je bilo u pravilniku...ali Titinom :lol:

sada je ovako:D

Član 46

Glavni farovi na motornim vozilima na četiri ili više točkova i na motornim vozilima na tri točka koja su šira od 1,3 m moraju biti ugrađeni i izvedeni kao dva ili četiri glavna fara, od kojih dva za kratko svetlo. Glavni farovi na motornim vozilima na dva točka i motornim vozilima na tri točka, koja nisu šira od 1,3 m, kao i na invalidskim motornim kolicima, moraju biti ugrađeni i izvedeni kao jedan glavni far ili dva glavna fara, od kojih jedan za kratko svetlo.

Svetla za osvetljavanje puta na motornim vozilima koja na ravnom putu ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 30 km/h, na zaprežnom vozilu i na turističkom vozu mogu biti ugrađena i izvedena samo kao oborena svetla.

Svetlost glavnih farova mora biti bele boje.

Član 50

Svetla za maglu na motornim vozilima na četiri ili više točkova i na motornim vozilima na tri točka koja su šira od 1,3 m mogu biti ugrađeni i izvedeni kao dva svetla za maglu, a na motociklima kao jedan ili dva simetrično postavljena svetla za maglu, tako da daju svetlost bele ili žute boje.

Početnik
menjic je napisao(la):
E pa super, kako sad mislite da prelijepite zutu foliju i da to i dalje sija bijelo ?

Stave zeleni xenon :D:D:D:D:D:D
Jojjj da mi je naci barem transparentni zuti da is maglenke prefarbam :icon_smile:

Član
nije vazno kako ce svijetliti (a svijetlice zuto)
hocu malo radi izgleda i to me interesuje!
@scaner jel to s ebay-a ili?

zar halogena sijalica sija BIJELO :icon_question::icon_question::icon_question:

Nigdje u zakonu se ne pominje boja farova, samo boja svjetlosti, a ako halogenka sija bijelo bem ti onog coru koji je pisao zakon, onda 99% vozila krsi zakon ;)

P.S. Sinoc sam vidio crveno-crnu mazdu u gradu, farovi folijom cini mi se zatamljeni totalno, premocno izgleda samo ne znam kakva mu je vidljivost, a ako ga ko zna moze ga pitati kako prolazi sa organima gonjenja

Član
Kako god bilo farovi preljepljeni zutom folijom ce sijati vise zuto nego halogena sijalica :D

Da izgleda dobro, istina na nekim autima u nekim slucajevima ali organi ce jedva docekati da mogu nesto da ti objasne po tom pitanju samo sto ce to njihovo objasnjenje da kosta 40 KM, minimum :icon_smile:

A ako ces precizno prava bijela dodje oko 4000K do 5000K a sve novije halogene se priblizavaju ili ulaze u taj opseg a xenonske sijalice kod nas uglavnom nisu bijele nego plavicaste to jest oko 6000K i vise sto vec izlazi iz opsega bijele svjetlosti, osim fabricki ugradjenih koje su opet u ovom gore opsegu bijele svjetlosti.

Tako da sto se njih - organa tice jeste halogena je bijelo a xenon je plavo uglavnom.

E sad treca je stvar sto kod nas i ako postoje vrlo malo je tehnickih pregleda koji mogu da utvrde boju svjetlosti koju farovi daju pa se svasta moze provuci.

Legend
joj svaku temu pametnjakovici pokvare
volio bih da imam admina, pola foruma bih banovao :icon_mad::icon_mad::icon_mad:

sta vas boli qratz smije li biti bijelo ili zuto, covjek pita gdje se ima uzeti, moram 5 stranica prelistati da bih nasao odgovor..

hvala skeneru, ivice gdje je suki uzeo taj spray, ja sam trazio, ovdje kod nas koliko sam primjetio ima samo crni i crveni trans..

ima raznih boja transparentnih sprejeva ;) jednom sam bio u bingu u gracanici vidio sam zuti plavi crni i crveni transparetni sprej na odjelu autokozmetike tako da ima ih ;)

Početnik
.nOKe je napisao(la):
volio bih da imam admina, pola foruma bih banovao
:icon_mad::icon_mad::icon_mad:

sta vas boli qratz smije li biti bijelo ili zuto, covjek pita gdje se ima uzeti, moram 5 stranica prelistati da bih nasao odgovor..

hvala skeneru, ivice gdje je suki uzeo taj spray, ja sam trazio, ovdje kod nas koliko sam primjetio ima samo crni i crveni trans..

:icon_eek: Zato takvi i nepostaju admini,zato neseri jer i ti u pola tema u koje se javis zapocnes ili nadovezes se na konverzaciju koja se netice teme,kao i ja i 5-10ti zato nemoj alahati pisat gluposti jer svi zapocinjemo off u temama.

Nego ljudi sta mislite ako se presprica transparentnim hocel boja na staklu gorit i sl jer se grije:icon_question:

Član
probaj s crnim pa ces vidjet hocel gorit, isti ti djavo, ovaj crni onaj zuti, zar ne:icon_confused:

Član
.nOKe je napisao(la):
volio bih da imam admina, pola foruma bih banovao :icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Moze i tako evo ti:

30 cm x 22 cm

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Transparent-Yellow-Film-Sheet-Vinyl-Headlight-Foglight-/160607399071?pt=LH_DefaultDomain_100&hash=item2564f26c9f

$6.99 + $3.53

Ima nas sto sa nalozima na ebay pa se moze naruciti.

Evo jos jedan malo skuplji ali veci, ne mogu prebacit slike al pogledajte tamo

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/YELLOW-HEAD-LIGHT-KIT-VINYL-LENS-FILM-TRANSPARENT-/320678207205?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4aa9e91ee5

187

Član
Clan 35.
(1) Vozila ne smiju na prednjoj strani imati svjetlosne, svjetlosno-signalne ili reflektujuce uredaje ili materije koji daju svjetla crvene boje, a na zadnjoj strani uredaje ili materije koji daju svjetla bijele boje.
(2) Odredba stava (1) ovog clana u pogledu svjetala bijele boje ne odnosi se na svjetlo za osvjetljavanje puta pri vožnji unazad, pokretno svjetlo za istraživanje (reflektor), svjetlo za osvjetljavanje zadnje registarske tablice i registarsku tablicu presvucenu bijelom reflektujucom bojom.
(3) Odredba stava (1) ovog clana ne odnosi se na crveno trepcuce svjetlo na posebnim motornim vozilima koja prate vozila pod pratnjom.