Član
pozdrav,
Zanima me kako se može primjetiti (okom) da li je xenon kopija ili orginal? - Na svom Golf4 imam, međutim lijevo mi je pregorilo (prestalo je raditi, valjda je vrisnulo) . Slučajno navratim u "Motorex" i pitam koliko je xenon jedno svjetlo, kaže mi prodavač: 199 KM ! Ostao sam šokiran. Gledam po PIK.ba ljudi prodaju 30-40 KM.. 50.. nije bitno.
Šta je bit u ovim svjetlima?
neka mi neko bude konkretan:
- Kako prepoznati kopiju od orginala?
- Da li ako stavim kopiju može izazvati neki problem za dalje?
- Da li će se primjetiti desno i lijevo svjetlo (gdje je orginal, pretpostavljam, i ovaj gdje bih stavio kopiju) ?
- Koliko inače je "životni vjek" kopiji xenona?
valjda je 10 KM ta zamjenska sijalica?
najbitnije možda od svega je; da li će se primjetiti razlika da jedno manje svjelti od drugog zbog toga što je ovo kopija?
neka odgovaraju samo osobe sa iskustvom.
ne treba mi nikakva reklama, ponuda, trebaju mi informacije.
hvala
Zanima me kako se može primjetiti (okom) da li je xenon kopija ili orginal? - Na svom Golf4 imam, međutim lijevo mi je pregorilo (prestalo je raditi, valjda je vrisnulo) . Slučajno navratim u "Motorex" i pitam koliko je xenon jedno svjetlo, kaže mi prodavač: 199 KM ! Ostao sam šokiran. Gledam po PIK.ba ljudi prodaju 30-40 KM.. 50.. nije bitno.
Šta je bit u ovim svjetlima?
neka mi neko bude konkretan:
- Kako prepoznati kopiju od orginala?
- Da li ako stavim kopiju može izazvati neki problem za dalje?
- Da li će se primjetiti desno i lijevo svjetlo (gdje je orginal, pretpostavljam, i ovaj gdje bih stavio kopiju) ?
- Koliko inače je "životni vjek" kopiji xenona?
valjda je 10 KM ta zamjenska sijalica?
najbitnije možda od svega je; da li će se primjetiti razlika da jedno manje svjelti od drugog zbog toga što je ovo kopija?
neka odgovaraju samo osobe sa iskustvom.
ne treba mi nikakva reklama, ponuda, trebaju mi informacije.
hvala