Član
Naravno da znam,to mi je struka,al eto nebitno tako je kako ti kazes
Sijalice na AC traju duze,a za balast kako se potrefi.Rodjak ima AC balaste stare 5 godina i jos rade.Ac balast daje puno jace svjetlo, vise je bijela sijalica na Ac nego na DC setu balasta, a identicne sijalice. Balast je u 99% slucajeva krivac za davanje razlike u boji sijalice kada je sve novo, a iako su oba AC ne mora znaciti da ce isto svijetliti, desavaju se fabricke greske. To ispravljam na licu mjesta prije prodaje ako se slucajno desi, znaci svu robu prije prodaje ( ugradnje, slanja postom ) prvo probam, najlakse je naplatiti pa poslije te ganjaju
Zato imam i DC i AC balaste na stanju uvijek, da se musterija odluci sta mu se vise svidja, a naravno i AC je malo skuplji set
Nije praksa da AC duze traju od DC, jeste ako se nabavljaju najzadnje smece od DC setova koji se prodaju po 40-50km. Kod mene Canbus DC set na svakome autu koji je do sada ugradjen radi bez problema min 1 god, a cijena pristupacna ( 100KM )
Sijalice na AC traju duze,a za balast kako se potrefi.Rodjak ima AC balaste stare 5 godina i jos rade.