WLAN

WLAN

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BHT Ovisnik
da treba PPPoE imati,,n95 to nema,ja sam sa psp-om visio po wirelessu nema ni on

BHT Ovisnik
u nas je cjel grad pokriven wirelessom,imamo 2 provajdera(ja jedan koristim:D) ali nemozes se nigdje konektovati,al znam nekih mjesta gdje uhvatim od osiguranja i kafića:icon_biggrin:

Član
ii mogu li ja sad ikako da koristim wirelles interent imam ja svoj usernam i password od wireles internet-a sto kuci koristim

Član
sta mi sve treba da koristim i sta trebam da namjestim na mobu ..dajte pls pomozite hitno mi je

Član
Taaky je napisao(la):
ii mogu li ja sad ikako da koristim wirelles interent imam ja svoj usernam i password od wireles internet-a sto kuci koristim

Ne mozes. Deyo dva puta govori da to ide preko PPoE konekcije, koju ti nemas na mobitelu. Mozes se zakaciti na hot spot koji nema nikakav kljuc, i otvorena je mreza, ili kod kuce da napravis wlan, pa isto tako stavis bez kljuca ili sa njim, i tako se konektovati. Ostali nacini ne postoje.

Član
pa zasta mi sluzi ako ga nemogu koristit...a mozete mi malo to pojasnit ne razumijem se oko wlan-a

Član
ne znam kako sam ja sa svojim LGom koristila internet u ger. tamo imam taj paket sa flat-internet. gdje god hocu idem online. a faya mi je na sonyu podesio da i snjim idem online sa ovom svojom bh karticom.

Član
CoL3-99 je napisao(la):
wtf. kako sam ja onda sa psp-om koristio

Koristio sam i ja, ali gdje je hot spot, vec napravljena konekcija, otovorena mreza namjenjena za mase ;)

Taaky je napisao(la):
pa zasta mi sluzi ako ga nemogu koristit...a mozete mi malo to pojasnit ne razumijem se oko wlan-a

Evo jedan isjecak...

Never had a wifi phone before, so what will it enable you to do? Does it mean that you will be able to browse/use the internet for free (not using your service providers towers) just like you would with a laptop on any open wifi network?

Znaci ne mozes na mobitelu napraviti konekciju sa usernameom i passwordom, sto znaci da se ne mozes tako konektovati na wi-fi. Drugo je kada ti nadjes mrezu koja je u funkciji, koja je otvorena ili zatvorena. Sad da meni neko sa laptopom, mobitelom... dodje kuci, hoce na net, ja mu samo dam kljuc od mreze, i on se zacas prikaci i uradi sta treba...

Lijepi nas laptopi, a Deyo ? :D

BHT Ovisnik
ja sa svojim netom nemam uopce ni pass ni user name,,samo na ruteru namjestio,i repetitor mi kod prijateljeve kuce i on sa n95 izađe na kucu svoju i hvata signal, dok ovaj stari net sto sam imao on ima i pass i username

Član
e zato vam govorim ja imam wirelles interenet na kompu od toga username i password...znaci trebam samo uzeo mak adresu od provajdera ...i to bi bilo to jel tako ...jer ja nadjem konekciju na mobu al mi ne dopusta da udjem

Član
Imas na sajtu DealExtreme da kupis memorijsku karticu koja u sebi ima i wlan adapter sad na windows mobile radi ali za simbian se ne sjecam procitaj tamo, a ima i na ebay ali ti na DealExtreme sve dodje jeftinije jer nema postarine.

Na telefonima koji nemaju windows mobile ili simbian sigurno ne moze da ne trosis pare bezze.

Poz.

Član
Pored protokola PPPoE i korisnickog imena i lozinke zona gleda i MAC(jedinstvena fizicka adresa uredjaja dodjeljena od strane IEEE) adresu racunara tj. kartice koju dobijes uz opremu i ta se adresa konvertuje u IP kad ides na net preko Adress resolution protocola ARP

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.