Prije sam redovno pratio te testove guma i osim citanja zakljucaka, ja vise volim procitati rezultate mjerenja pa izvuci svoj zakljucak. Tako na snijegu recimo, izmedju najbolje i najlosije zimske gume razlike su minimalne. Sto se tice vucne sile i sl, gume su jako blizu, najlosija i najbolja. Ono gdje losije padaju su ponasanje na suhom ili mokrom asvaltu, gdje je razlika u kocenju, ali i bocnom drzanju, bas znacajna. Posto su meni zimske na autu neka 4 mjeseca godisnje i to bas u periodu kad ima snijega, moje potrebe zadovoljava i Sava. Uzeo sam S2 model prije 2 godine, sve 4 dosle nesto malo ispod 300 KM sa montazom, meni u principu bolje ne treba. Penjao sam se svugdje bez problema, po suhom nisu nesto ekstra, al nisu ni posebno lose...
Sto se tice zimskih guma ljeti, nisu preporucljive nesto posebno. Imaju doduse dobru trakciju pri startu, al kod kocenja su katastroficne. Zaustavni put sa 100 km/h je preko 10 metara duzi u odnosu na ljetne gume. Uz to se trose ekstremno brzo, pa nakon jednog ljeta, ni zimi nece nista valjat.