Windows 7 pitanje ??

Windows 7 pitanje ??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ej raja..evo odlucio sam da skinem widows 7 ..posto cu brzo da formatiram racunar.. sta vi mislite o njemu ..valja li sta...oce li fino radit na 2.4 core2duo 1gb ram 1gb nvidia geforce 8500 gt ...oce li radit sve igrice kao i prije..najvazniji mi je world racing :lol: ...

Super Moderator
kako da nece radit, sedmica zahtjeva slabije preformanse od XP-a ;)
samo taj sto skines nije to toima dosta bugova ....

Član
necu skidat beta..skidam nesto final verzija neznam tacno ...a da li zauzima vise memorije za inst od xp-a je mi je sad hdd jako mal

Super Moderator
Deyo je napisao(la):
allroad je napisao(la):
kako da nece radit, sedmica zahtjeva slabije preformanse od XP-a ;)
samo taj sto skines nije to toima dosta bugova ....

Impossible :D

ja fino iso kod prijatelja koji radi sa tim i kupio originalnu sedmicu i stavio je na racunar
zauzima vise prostora normalno ali nisam to htio reci s tim
vec recimo za neku igru ako imas vistu treba ti 1,5 GB RAM a kad imas XP treba ti 1 GB
sa win 7 je isto ko na XP znaci ne treba ti 50% jace konfiguracije da bi pokrenuo nesto

Super Moderator
Deyo je napisao(la):
@allroad ne ide to tako ali nije bitno sad.
Taky poslušaj Baxa i eto čovjek je opip'o i ne kaže ti džaba :D

pa dobro druze ne mora znacit meni je ovaj tako reko nisam ga ja izmislio :D
inace lijepo izgleda sedmica bar ja sto sam vidio
dobar je onaj fol za testiranje racunara pa ti lafo da ocjenu i tako

Član
mocan je sto jest jest...a da li bi mi sporije radio od xp-a ..da nebi bilo da lupam monitor:lol: ..a da li ozbiljno zauzima 15gb prostora...ako je nek stane u red cekanja do novog hdd

Član
Architecture 32-bit 64-bit
Processor 1 GHz 32-bit processor 1 GHz 64-bit processor
Memory (RAM) 1 GB of RAM 2 GB of RAM
Graphics Card DirectX 9 graphics processor with WDDM driver model 1.0(For Aero)
HDD free space 16 GB of available disk space 20 GB of available disk space
Optical drive DVD drive (only to install from DVD/CD Media)

Mada se ne oslanjaj na ovo, na ovakav sistem ne bih ni 95-icu instalisao :lol:

Član
sad za sad cu ostat na xp ipak..dok uzmem jos malo rama...i da vas jos nseto pitam..mozda je glupo .al ovo podrucje nisam izucavo :lol: ..sad imam hdd 40gb da li mogu da nadogradim sad jos neki hdd npr od 80 gb ili moze samo jedan hdd da bude

Član
Mozes, samo kupis jedan ATA disk, prebacis jumper na slave, skopcas na kablo na koje ti je vec spojen i postojeci disk i gotovo. Ovo ti govorim jer pretpostavljam da ti je PC stariji, sada sve ide preko SATA konektora ;)

Član
ne komp nije stariji.. kupio sam ga prije 2-3 mjeseca ..kupovao u dijelovima ..procer je 2.4 core 2 duo ..graficka 1gb nvidia geforce 8500gt i 1gb ram ..a za maticnu neznam tacno..ima li veze od maticne do maticne..ili na svaku mogu nadogradit hdd

Član
ma kakvi drug sa gigom rama... bez 2 gige nista...
evo ja je koristim na laptopu, jos uvijek evaluation copy, ali za 10-tak dana dolazi licencirana finalna verzija :)
a @deyo, ta 7-dmica kod tebe praaaavooo cudna :D:D
(lin)uxoidna 7-ca :D:D

Taaky je napisao(la):
ne komp nije stariji.. kupio sam ga prije 2-3 mjeseca ..kupovao u dijelovima ..procer je 2.4 core 2 duo ..graficka 1gb nvidia geforce 8500gt i 1gb ram ..a za maticnu neznam tacno..ima li veze od maticne do maticne..ili na svaku mogu nadogradit hdd
ko ti je sastavljo tu konfiguraciju bgt ? :icon_question:
to isto da na auto od 5 000 kubika stavis rezervoar od 20 litara :D

Član
zasto sta ne valja..hdd mi je ostao od starog racunara pa zato...posto nisam bio pri velkim parama..pa sam ram i hdd ostavio za kasnije

Član
Maticna ti igra najvecu ulogu sto se tice nadogradjivanja, i na njoj nije nikada preporucljivo stedjeti. Mozes ti dodati disk bez frke, sad ne znam koja ti je maticna, ali nadji model pa na netu vidi specifikacije, trebalo bi da ima sata konektor za disk ili vise njih, ATA disk od 320 GB ti dodje negdje oko 130 maraka, a ni memorija vise nije skupa ;)

Član
gdje trebam otic da vidim koja mi je maticna..jer se nesjecam bas koja je bila kad sam kupovo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.