VW Vento

VW Vento

Član
ovo je prvi forum na kojem detaljnije predstavljam auto:icon_smile:

u obitelji od '92., kupljen sa 0 km, okrenuo 300000 i sad je na 32900:icon_biggrin:

motor običan 1.8 90ks, troši ali zadovoljava moje potrebe, vozio je sve i svašta ali i dalje je ko nov

od opreme ništa posebno, el.podizači, el. grijani retrovizori, klimu nažalost nema itd.
ima neke zanimljive stvari poput siceva sa namještanjem lumbalnog dijela, one konzole oko ručne koju vidim da neki kupuju...:D

uglavnom standard oprema

ajmo na slike:

nekad davno, primjetite rupu između rubnjaka u gume, djeca mogu unutra spavati...dok svi spuštaju aute moj stari ubacuje distancu iznad amortizera da podigne auto:smajli10:
slika037medium.jpg

slika036medium.jpg

onda sam otkrio čari vwvortexa i tu je počelo...prvo zatamnjivanje farova(s obzirom na tuđa loša iskustva sa odlijepljivanjem ovog kroma na farovima odlučeno je da se ide na sporiju varijantu-farbanje sjenila kistom, samo kućište je sa sprejem odrađeno)
20032009medium.jpg

20032009001medium.jpg

20032009007medium.jpg

i sve završeno i sklopljeno(ljepilo za šajbe, prsti su mi bili crni još tjedan dana nakon toga)
21032009001medium.jpg

u to vrijeme negdje su nabavljeni i komplet pragovi sa rubnjacima od GT modela

slijedeće je složena home made maska bez znaka pošto se takva tada nije mogla kupiti nigdje, znači trebale su mi dvije maske, sa jedne se prvo maknuo znak, a druga je poslužila za izrezivanje i popunavanje ove prve...budala uništio dvije rijetke maske:icon_sad:
21032009002medium.jpg

21032009003medium.jpg

onda je uslijedilo spuštanje, bilstein amortizeri i eibach opruge, nažalost slike su izgubljene zajedno sa mobitelom

nabavljene su jeftino 4 čelične felge s passata međulinije 15cola 4x100 i planirano je širenje nazad na 8,5J naprijed 8J

+

=

ali se od svega odustalo jer su felge pod okriljem noći nestale iz garaže:icon_sad:
pa nakon mjesec dana nađene izrezane na komade kod cigana

slijedeće su nabavljeni zatamnjeni žmigavci i blende jer mi stari nisu pasali uz farove te grudnjak za haubu direkt iz tvornice u njemačkoj, još je bio vruć kad je stigao u zagreb:lol:

zasad to izgleda ovako:
01012011007medium.jpg

01012011005medium.jpg

a prošli tjedan su došle ponovno čelične felge od passata ali samo tri komada pa tražim još jednu i usput ako netko ima nek javi jer sam prekopao sve otpade u okolici zagreba i nema ih nigdje...

e da, stavljene su i komplet kočnice od duje G60, znači rukavci, glavčine, čeljusti, nosači, diskovi i pločice tako da umjesto onog dreka od 239mm koji sam imao sad bar znam da ću se zaustaviti kad to poželim:cool:

u unutrašnjosti nije ništa previše rađeno, nisam frik za muziku, samo su rađene led diode oko komandi ventilacije, osvjetljenja ventilacije i na satu

to je to zasad:123:

Član
hvala, a unutrašnjost ko unutrašnjost, dosta očuvanija od ostalih venta i trojki tih godišta ali ništa posebno, kad poslikam sa malo kvalitetnijim fotićem te ledice kako svijetle stavim slike

BHT Ovisnik
fino urađeno svaka cast,ispocetka me podsjeca na maminu jettu,stavljali opruge i sl. od passata da je dignu:lol: nista i nisu dali da diram dok nisam kupio sebi dr. jettu:D
sviđa mi se vento,mislim da ce biti sada jos mnogo ljepsi kada uradis sirenje ovih celicnih felgi:cool:

Član
nebudem širio ove nove jer su mi isključivo za zimske gume, zasad ostaju ove alu, možda im opet samo boju promijenim:D

BHT Ovisnik
fine su i ove,al ima i ljepsih modela u tom cjenovnom rangu,na ovakvom autu ja bih kupio jos jedan set celicnih za sirenje i ove prodao alu,da ne prodajem svoju jettu to bih sebi radio:cool:

Legend
bas prelijep vento , dobro si odradio maskicu
a sto se tice felgi , mislim da se mogu naci ovdje

lijep vento ;) fino predstavljanje :icon_biggrin: odlicno radis samo naprijed, sretno u potrazi za felgom i ostalim radovima

Član
bas je dobar vento, vidi se da je ocuvan, drago mi je sto je to tako, ovih auta je sve manje u dobrom stanju. Nema tu puno da se caprka, neka slusa i to je bitno. Sretno u svim buducim radovima;)

Član
može stari^^

najveći problem je to da se ljudi ne brinu o autima pa kad prohrđa na jednom mjestu onda je gotovo...sjećam se još kad sam bio klinac stari je nakon svake zime pregledao pod, popravio ako je bilo hrđe, ponovno zaštita gore i to je to, a i ja sam nastavio isto raditi...svakih 10000km se mijenja ulje, filteri i to je to, auto će ti biti zahvalan