VW Tiguan,pomoc,savjet,ideja bilo kakva

VW Tiguan,pomoc,savjet,ideja bilo kakva

Član
U pitanju je VW Tiguan,2.0 tdi 177 ks,2010. godina proizvodnje. Auto je redovno odrzavano u ovlastenom servisu,pazeno i mazeno kako treba. Neki dan na naplatnim u Hrvatskoj,na tempomatu sa 150,pred naplatne na kocnicu ,propade do poda,pumpaj,nista,kocnice nema. Rezultat,rampa pokupljena,razbijena sajba,kazna fina i eto. Bogu hvala,nije niko bio na naplatnim,pa nema ljudskih zrtava. Problem je taj,nakon sto je auto stalo nakon naplatnih,nakon 600 metara,ugaseno je i upaljeno i ima kocnice. U MRM servisu mu ne mogu nikakvu gresku naci. Ima li ko kakvu ideju slucajno,jer treba imati muda pa opet sjesti u njega?
 
Član
Uh drug dobro si prosao, sto nisi provjerio u jos par ovlastenih?
Prije ce ti Bgm oni naci, a ima ih strucnih fakat. Mozda cak i da kontaktiraju sjediste u Wolfsburgu.
Mene je iznenadilo da su prijatni i ljubazni, u mom slucaju Nipex kod Tuzle.
Opet je to relativno mlado auto, da bilo sta sa strane pokusavas.
 
Član
Ma dolazili su i drugi majstori,gledali,ima tu par doktora za vw,niko nista ne moze otkriti.Na vakum se sumnja,ono najvise,ali bez ikakvih ocitih dokaza,niti ista. Nije problem ni to promjeniti,ali haj znadni je li to problem bio. Kazem,Bogu hvala,sva steta je u parama.
 
Član
Kakav je to sistem da tek tako propadne i nema nikako kocenja?

ako sta ode, jedino bude teze kociti, ali opet koci.

Tek tako da iz cista mira nema uopste kocenja, a kasnije ni tragova kvara... ne znam...

Gesendet von meinem HT3 Pro mit Tapatalk
 
Član
A proguglaj malo. Mala je vjerovatnoca da ce ti neko sa foruma dati tacnu dijagnozu za taj specifican problem. Jos je auto relativno mlado. Ovdje je su najmladja auta 10ak godina, a ta novija malo ko ćaćka na svoju ruku

Tako da ti je najbolje kao sto je kolega prije napisao: pravac ovlasteni
 
Član
MRM je ovlasteni servis,cisto za informaciju. Auto ce biti testirano par dana od strane ovlastenog servisa,pa ako se ne otkrije sta je ,ide cijeli kocioni sistem novi,od cilindra,preko vakuma,diskova,plocica i svega. Pola od ovog i nema nikakvog smisla da je do toga,ali nema ni ova cijela situacija,
 
Član
Stvarno jadno i bolesno, ismijavate se na covjekovu nesrecu i jos ga podjebavate,zalosno..

Ma ljudi su opsjednuto bolesni, a pola nema prebijene pare...

Nego obavezno sa ovlastenim vidi nek kontaktiraju i vw, kao sto sam i gore napisao ja sam bio prijatno iznenađen, ali i prijatelj, kad su mu ukrali oba kljuca od auta, za 10 dana sve zavrseno, iz Wolfsburga stigli novi kodirani kljucevi.
Iako je bilo vec ima vremena, al ne bih rekao da se je situacija mijenjala.
Ako nista da bar bude neke kompenzacije, da ti to urade sa djelimicnom naplatom ili nesto...
 
Da li vozilo mozda ima onu elektricnu rucnu kocnicu i jel automatik? Ovo ja malo lupam al vozio sam dosta njihovih automatika i primjetio sam problem da imaju tu problema sa elektronikom, pa kontam da nije neki senzor napravio pometnju? Kakve su predpostavke drugih maistora?
 
Član
Elektricna je rucna,i hvata tek ispod 40 kmh. Ma pregledano je sve,nema nitko nikakvu cvrstu ideju sta bi moglo biti. Danas se auto pocinje vozati pomalo,pa ce se gledati i pratiti ponasanje svih senzora i ostalih gluposti. Ako se sta konkretno ne otkrije kroz par dana,ide novi kocioni sistem,srediste Volksvagena je kontaktirano ,pa da vidimo sta oni kazu.
 
Član
Vakum 99%. Kakva je temperatura bila taj dan i je li bilo padavina?
Imao sam slican slucaj sa VW vozilom, jednostavno propadne do poda i nema kocenja, sreca, manuelac i rucna mehanicka pa je sve proslo OK, samo malo vilica od skripanja zubima zabolila.

Poslato sa G620S-L01 uz pomoć Tapatoka
 
Član
Danas se auto testira u vožnji,mjere se parametri pa ćemo vidjeti šta kazu. Ja sam na putu ,pa ne znam šta se događa. Ogi tebra,suho vrijeme,temperatura oko 20-ak,bilo je tu odmah manjanje,ali rampa je ipak sa mnom otišla.
 
Top