Davor_ je napisao(la):Razlika u godinama ogromna, ja sam cuo da ova OPC Corsa ide kao avion sad... a ovo je Street Race do vozaca je mnogo tako da ko zna sta je na ovoj dvici radjeno i kakvi su vozaca u oba automobila!
davor, vazda bio glas razuma

Davor_ je napisao(la):Razlika u godinama ogromna, ja sam cuo da ova OPC Corsa ide kao avion sad... a ovo je Street Race do vozaca je mnogo tako da ko zna sta je na ovoj dvici radjeno i kakvi su vozaca u oba automobila!
Sporting je napisao(la):kad sam ja ovaj klip postavljao ima jace od godine dana
Porschefan je napisao(la):Ljudi pričate na osnovi onoga šta više volite, ali stvari su puno drugačije.
....................corsa opc............. golf g60
masa........................ cca 1150kg
snaga...............192ks...............160ks
0-100 km/h........7.2s ................. 8.3s
0-160 km/h.......17.3s ................21.5s
402m................15.2s ................. 16s
definitivno je golf brži, nema šta
i još na videu kad oba vozača startaju idealno, sve se poklapa s tim da je ovaj golf potpuno serijski :icon_rolleyes:
Astra je napisao(la):a ja dimne zavjese iza onog.. fazon je sto bi nakon 20km ovakve voznje golf propuhao 100%..
Ovo moze u pet najvecih provalaGolFanatiCars je napisao(la):Ma kad je opel pravio masine, GSI je samo nafurana prica GTI je bio i ostat ce definitvno klasa bez konkurencije.
Smijesno je pricati ova corsa ima 200 konja :lol::lol: i jos je mladja od golfa cca 15 godina i golf je unistio bez ikakve prepirke![]()
GolFanatiCars je napisao(la):Ma kad je opel pravio masine, GSI je samo nafurana prica GTI je bio i ostat ce definitvno klasa bez konkurencije.
Smijesno je pricati ova corsa ima 200 konja :lol::lol: i jos je mladja od golfa cca 15 godina i golf je unistio bez ikakve prepirke![]()
bolc je napisao(la):Koliko znam corsa opc je teška 1203 kg dok je g60 težak 1080 kg (sa dvojim vratima) to nije neka razlika u kilaži, g60 je ovdje imao remenicu 72mm tako što se tiče konja nije bio daleko od originalnih 160konja (svakako nije imao 190 konja) a to što pišeš gluposti o šaltanju to neću komentirat.
Obadva auta imaju izvrsne performanse s ozirom na konje a koje je u prednosti vidi se na snimci!
Lija je napisao(la):bolc je napisao(la):Koliko znam corsa opc je teška 1203 kg dok je g60 težak 1080 kg (sa dvojim vratima) to nije neka razlika u kilaži, g60 je ovdje imao remenicu 72mm tako što se tiče konja nije bio daleko od originalnih 160konja (svakako nije imao 190 konja) a to što pišeš gluposti o šaltanju to neću komentirat.
Obadva auta imaju izvrsne performanse s ozirom na konje a koje je u prednosti vidi se na snimci!
da da,pa bas maloprije bilo na vijestima kako je G60 cudo od auta...a i pricaju zene po kafama...daj ba ko je spomenuo 190ks sta ba izmisljas....ajd eto nek je bolje imati 160ks nego 192ks ajd decko necu se ja ovdje svadat stobom :lol:![]()