VR6 swap

VR6 swap

Član
Ima li neko na forumu ko bi se upustio u taj posao?

Treba ubaciti 2.9 motor iz trojke 1996.g. u dvojku 1991.g. Dvojka je nova struja (instalacija) znači nema puno petljanja oko kabliranja. Potrebno je prebaciti motor, mjenjač i kompletan prednji trap...
Može i da se uradi samo mehanički dio posla, ali se traži neko ko je BAŠ stručan u ovoj oblasti...

Član
Da imam malo vise slobodnog vremena rado bih se upustio u to....dobro ti je Sarajlic rekao, Code KR (Mire) je od tog posla, vidi s njim...

Član
Ja sam mislio to sam raditi natenane, ali radije prepuštam nekome ko je radio već i ko je stručniji od mene... a i da se završi brzo...

SIKA iz sarajeva je ubacivao vr6 sebi u golfa javi se ligi oni se poznaju nek te spoji sa momkom znam da radi savrseno

Član
dadao_style je napisao(la):
SIKA iz sarajeva je ubacivao vr6 sebi u golfa javi se ligi oni se poznaju nek te spoji sa momkom znam da radi savrseno

ovom momku ;) sigurno provjereno momak zna svoj posao ;)

Član
E hebiga da si blize,mogli smo to zavrsiti brzo,jedino ako imas garazu i alat pa da me ugostis na jedno 2-3 dana:lol::lol:

Ako ces prebacivati kompletne trapove,moras racunati na to da ti je tricin trap siri min 3cm,odnosno 1,5 na svakoj strani,pa ne znam sad da ti nece kacati na te tvoj bbs-ice,a u slucaju da ti je presirok mozes onda ostaviti svoje lafete i spone letve od dvice a sve ostalo od trice i imat ces onda sirinu kao i dosad.

Jesi li konto i kocnice prenosit,posto je kod vr-a raspon rupa 5x100 pa ne znam hoce li ti pasati felge?

Znaci prebacujes intalaciju motora,tablu osiguraca,imobilajzer i bosh bravu od vr,jer vr ima zaseban imobilajzer,a ne kao ostale trice preko sata,a ostalo ostavljas sve svoje,a mozes ostaviti i svoju tablu osiguraca samo sto moras dodati releje sto fale i ostale dijelove.Moras nabaviti i pedale kocnica,papucice i cilindar kvacila,od pasata 3,jer ti te pedale pasu na saraf,za tricine vec moras busiti i prepravllati.

Moras ugraditi i tricin rezervoar,jer je pumpa potapajuca i ne moze u tvoj rezervoar zbog malog otvora lezista plovka.

Moras staviti i prvi nosac od vr-a,ili od dvice gti-ja ali onaj sto saraf dugi prolazi kroz njega,svaki drugi ce vr izvaliti i ima da ti smota haubu,jos taj tvoj 2.9;)

eto to ti je ugrubo pa ako dje zapne pitaj;)

Član
Zahvaljujem na informacijama... posebno code: KR

Već desetak dana se informišem stalno o svemu, a donator je stigao tek sinoć tako da mi je tek sad frka (jedva sam izašao sinoć iz njega:D )

Pošto je ovaj golf syncro, a taj pogon je prodat već, ići će drugi most kompletan i drugi mjenjač. Trap kompletan će ići sa trojke 2.0 16v, jer je isti kao na VR-u, a razlika je 15mm po točku. Sreća pa sam nabavio G60 prednje rubove, tako da će to biti taman sa mojim točkovima...
U suštini moji prijatelji i ja imamo dovoljno znanja da se upustimo u taj posao, ali bi dobro došao neko ko zna sve u detalje...

Code KR, pošalji mi svoj broj na pp ako ti nije problem ;)

komsija moj,, i ja sam cuo da je doktor za vr6ice, i gti-eve,, imao je dvicu 2,9,,
sad vozi keca g60,, bavi se vec duze vrijeme tim ugradnjama i sl,, a nije veliki put 200km, isplati se doci da se uradi kako treba;)

ko ima sikin broj nek postavi u temu,, treba mi da ga nesto priupitam :icon_biggrin:

Član
bucky_mb@yahoo je napisao(la):

komsija moj,, i ja sam cuo da je doktor za vr6ice, i gti-eve,, imao je dvicu 2,9,,
sad vozi keca g60,, bavi se vec duze vrijeme tim ugradnjama i sl,, a nije veliki put 200km, isplati se doci da se uradi kako treba;)

ko ima sikin broj nek postavi u temu,, treba mi da ga nesto priupitam :icon_biggrin:

Imas pp!

Imas sve detaljno objasnjeno...ako ne znas engleski google translator i pomalo;)
http://www.futrellautowerks.com/ProjectCLVR6/