Voznja tudjeg auta u drugu drzavu (Hrvatsku) hitno!!!

Voznja tudjeg auta u drugu drzavu (Hrvatsku) hitno!!!

Član
nenad je napisao(la):
Izvadi punomoc kod notara, to ti je par km i miran si.

sta mi treba od papira da bi izvadio punemoc, sad sam gledao u papirima i ona mi iz osiguranja nije napravila zeleni karton, zvao sam je, kaze dodji sutra, donesi policu osiguranja i 4.50 i rijesit cu ti zeleni karton

sta treba za punomoc, ajd to necu sutra ganjat, al izvadit cu i to nek imam
bitno mi je da sutra predjem granicu, ja trebam u biti ici samo jedno 3km od granice, uzimam jedan dio i vracam se kuci, nista specijalno

Član
ArminM je napisao(la):
nenad je napisao(la):
Kolko se ja sjecam, treba ti vlasnik auta, njegova i tvoja licna, i saobracajna, 2 minute posla.

ok,hvala velika, rijesit cu onda i to mozda sutra, ako budem imao vremena:cool:

Ako je isto prezime, tj ako si u bliskoj rodbinskoj vezi (otac, sin, mati, kcerka itd.) ne treba ti nista osim saobracajne. Svaki dan skoro idem u Hrvatsku, a i da ides bilogdje u Evropi, isti je zakon.
Ako vozis necije tudje auto, po zakonu moras imati medjunarodnu punomoc, mada u vecini slucajeva ni to ne traze, ali ako naidjes na kakvog idiota, moze te zezati.
A nemoj bezze ici u Bihamk pitati, tamo ce ti reci da treba i punomoc i medjunarodna dozvola, samo da ti uzmu pare.
Ja zimus kad sam isao za Austriju, pitao sta mi treba, ona kaze da trebam i punomoc i medjunarodnu vozacku. Meni to bilo cudno i odem na granicu u DGS i pitam i kazu mi ovako kako sam ti gore objasnio.

ArminM je napisao(la):
evo ja sad iz tuzle,nisam imao pristup netu pa se zahvaljujem jusufu sto je otvorio temu da ovako sve pita
meni su znaci potrebne ove informacije koje je on trazio

isto je prezime vlasnika auta i moje, imam zeleni karton
tako da sutra ako Bog da picim za Hr
hvala velika svima koji su dali odgovore

Samo gas:123::123::123::123:

Ne treba ti nista, osim licne, saobracajne i zelenog kartoncica :)

Ja vozio tudje auto, od covjeka s drugog kontinenta koji ga je registrovao ovdje na svoje ime. Nikakve rodbine nismo, prelazio obje granice bez problema, trazili samo licnu i saobracajnu ;)

Član
e jos da me nece crvat kad se budem vracao veceraas. Treba da od druga amidzu i strinu odvezem 3km iza granice, gdje ih ceka njihovo auto. Iz njihovog auta trebam uzet mjenjac od auta koje je ostalo u kvaru, i povesti ga u bosnu
oni su prevozili do sad puno stvari, kaze da ih nikad niko crvao nije, nadam se da ni mene nece

Član
evo ja se vratio iz Hrvatske, presao sam granicu bez problema, danas kad sam otisao u osiguranje da izvadim zeleni karton ona gospodja me uvjeravala da necu moci bez punomoci, nisam je htio vadit, jer ste mi vi ovdje rekli da ne treba
dosao sam na granicu, dao saobracajnu, zeleni karton i licnu kartu, bez problema sam prosao u Hrvatsku
medjutim kad sam se vracao malo su me drkali, na hrvatskoj strani su mi provjeravali auto, broj sasije i broj motora, ali je to toliko sporo trajalo da je to cudo jedno
imao sam mjenjac kombija u gepeku, rijec mi niko nije rekao

kad sam od njih krenuo za gradisku na nasoj granici mi nisu pravili probleme, pregledali dokumenta i vozi dalje

malo sam svratio u taxi bar poslije svega, na odmor:cool::cool::cool: