Vozači odustaju od satelitske navigacije?

Vozači odustaju od satelitske navigacije?

Član
tibor987 je napisao(la):
NAvigacije je odlicna stvar, to bez pogovora, jos sad nove verzije koje se spremaju od 2013-e imat ce manju pogresku, spast ce sa 3 metra na 1 metar ;)

Problem nastupa na nedovoljno ucrtanim detaljima BiH gradova i cesta, cak ima i odstupanja velikih i za HR gradove i karte... prije 2 godine na tom-tom navigaciji i karti, umalo nisam polupao auto u Splitu jer mi je rekao po noci 150m pravo, a da sam okasnio pogledati cestu sekundu kasnije, sletio bi niz barem 20 stepenica sirokih 6-7m koje su prije sluzile da se spuste niz Marijan na neki vidikovac :icon_eek: + sto za balkanski dio slabo ima updateova karata pa me par puta odveo u jednosmjernu ulicu u kontra smjer...

A jedan od kardinalnih gresaka Garmina koji mi je imao ujko, unijeli smo odrediste ilicka 29, a polaznu tocku Bolnica na Bijelom Brijegu u Mostaru. Realno ruta ima mozda maximalno 1.5 km u bilo kojem smijeru po bilo kojoj ulicici, jer je naselje do naselja. Garmin mi je izracunao rutu od cak 3104km kroz vise od pola Europe. Odlazna ruta mi je bila kroz HR i Metkovic, a povratna kroz neko selo u Madjarskoj prije granice HR :icon_eek:
Zato treba prije uvijek provjeriti kartu kuda te vodi jer nekada imas dva mjesta istog imena i onda izaberes pogresno i kad skontas kasno je;)

BHT Ovisnik
odlicna stvar,koristim je cesto gdje god da idem,iz frankfura trebao svratit do tetke u stuttgart,zovnuo fino,pitao slovo po slovo adresu,unjeo,s autoputa me odvela tocno pred kapiju,onda kada idem u RH valja x puta,u Split idem svako malo,ali svaki put se izgubim ako malo se vozam po gradu i obilazim,grad je tako glupo oznacen da neznas jesi li posao il dosao,neznas gdje sjever gdje jug,jednom sam 25minuta kruzio samo da potrefim put na onoj glavnoj raskrsnici,a i po Bosni valja ako si negdje prvi put;)