Član
Ne, ovo je stvarna potrošnja benzina bila, jest malo glupa relacija jer smo se vraćali sa Borja prema BL i uglavnom je nizbrdo put, ali 5l benzina je nevjerovatno. Ovo možemo ponoviti kad god, isto će biti. Kad sam sa djetetom u autu, tad je penzija stroga vožnja i otvorene ceste se kreće između 7 i 8l. Realna prosječna potrošnja normalne vožnje je oko 11 do 12l."jednom smo se žena i ja vraćali sa jednog kraćeg putovanja i sa SAAB-om smo uspjeli ostvariti prosječnu potrošnju od 5.0l do ulaska u Banjaluku, a prilikom izlaska iz grada je bilo 5.1l do kuće skroz. Naravno, to se nikad ponoviti neće, ali samo sam pokušao da vidim koliko može i vidio da može jako nisko. Sad kad smo sa njim išli na more, u Prijedoru sam napunio pun rezervoar plina i u Bihaću dopunio na max prije graničnog prelaza Izačić, mislim da je to preko 100km, nisam mogao nasuti ni 5KM plina, što je tad bilo nešto manje od 7l."
Ja mislim da si ti pogresno napisao ili formulisao recenicu mozda si ovu potrosnju pretvorio u benzin ili dizel gorivo a to nisi naglasio. Nebitno znam da auta na plin kad pretvoris u pare potrosunju ispadne veoma mala ali bitnije to sto imas jako auto + mozes naci ocuvanije auto da je manje preslo i koje je cijenom jeftinije. U jednom se slazemo da su dizeli kod nas precijenjeni i puno losija auta. Ja se vise ne moislim vracat na dizel
Zeran izvini druze sto ti spamamo po temi ali na forumu fali malo normalne diskusije
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka