VN Austrije

VN Austrije

Putovanja.ba
Administrator
rosberg%20au.jpg

Kako prenosi Sport Klub, vozač Mercedesa Niko Rozberg trijumfovao je na osmoj trci sezone u Formuli 1, Velikoj Nagradi Austrije.

Rozberg je već na startu trke prestigao klupskog kolegu Hamiltona, koji je imao pol-poziciju, i održao vođstvo do samog kraja.

Posao mu je olakšala kazna od pet sekundi koju je zaradio Hamilton, a aktuelni šampion je na kraju uspeo da stigne do drugog mesta, i zadrži vođstvo u generalnom plasmanu sa 17 bodova više od Rozberga.

Felipe Masa iz Vilijamsa prošao je treći kroz cilj, ispred Sebastijana Fetela.

Trku je obeležio i udes na samom startu, kada su se Fernando Alonso i Kimi Raikonen zakucali u ogradu, ali ipak uspeli da ostanu nepovređeni.

Naredna trka Formule 1 vozi se na britanskom Silverstonu 5. jula.

Rozberg: Moj start je odlučio pobednika

Kako prenosi Sport Klub, vozač Mercedesa Niko Rozberg istakao je nakon pobede na trci za Veliku nagradu Austrije da je zadovoljan ostvarenim trijumfom ali i da je njegov dobar start odlučio pobednika.

Iako je Hamilton krenuo sa pol pozicije, upravo je Rozbergov start bio presudan da drugu godinu uzastopno pobedi na ovoj trci a ujedno i ostvari treću pobedu u sezoni, a 11. u karijeri.

"Sjajan je osećaj ponovo pobediti u Austriji. Start trke je odlučio pobednika. Odlično sam startovao i uspeo sam da se odbranim u prvih nekoliko krivina. Bio sam zadovoljan bolidom, jer sam uspeo da steknem prednost nad Luisom" rekao je Rozberg za britanske medije dok je Hamilton imao samo reči hvale za pobednika koji sada ima samo 10 bodova zaostatka u odnosu na njega:

"Niko je obavio fantastičan posao, bio je brži tokom trke. Ja sam loše startovao i izgubio prvo mesto. Posle sam želeo da napravim razliku nad protivnicima i to sam uspeo".

Inače, Hamilton je tokom trke kažnjen sa pet sekundi jer je prilikom izlaska iz boksa prešao preko bele linije, što je zabranjeno a on ističe da nije siguran kako je do toga došlo te da nije ni znao da se to dogodilo.

Pobedničko postolje kompletirao je Felipe Masa koji je obezbedio prvi plasman na podijum u sezoni, a 40. u karijeri.


Rezultati:
1. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) 1:30:16.930 sata
2. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) +00:08.800
3. Felipe Masa (Brazil, Vilijams) 00:17.573
4. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari) 00:18.181
5. Valteri Botas (Finska, Vilijams) 00:53.604
6. Niko Hulkenberg (Nemačka, Fors Indija) 01:04.075
7. Pastor Maldonado (Venecuela, Lotus) 1 krug
8. Maks Ferštapen (Holandija, Toro Roso) 1 krug
9. Serhio Perez (Meksiko, Fors Indija) 1 krug
10. Danijel Rikardo (Australija, Red Bul) 1 krug

Generalni plasman, vozači:
1. Hamilton (Mercedes) 169 bodova
2. Rozberg (Mercedes) 159
3. Fetel (Ferari) 120
4. Raikonen (Ferari) 72
5. Botas (Vilijams) 67
6. Masa (Vilijams) 62

Generalni plasman, timovi:
1. Mercedes 328 bodova
2. Fereri 192
3. Vilijams 129
4. Red Bul 55
 
Član
Gledao sam malo sinoc, nije losa trka bila, s tim da nisam gledao cijelu, bilo nekih preticanja, Hamiltonu nabacise 5s radi gluposti, bilo zanimljivo oko Bottasa i Hulkenberga, malo se Maldonado mijesao...nije ko nekad, al nije ni lose koliko sam mislio
 
Top