Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Vlasnik nece da odjavi vozilo.

b3njo

Član
Zdravo ljudi, imam problem. Dao sam auto u zamjenu za drugo. Ja napravio u svom gradu kupoprodajni i odjavio ga. Zamjeno se sa njim u RSu, napravili kupoprodajni za njegovo auto kod njega i trebali ga odjavit ali nismo stigli. Ja sam iz federacije. Obećao sam mu dat 200km dodatne doplate iza vi kvara na mom, kroz par dana dok skupim pare. Medjutim javlja mi se covjek i hoce da mu vratim auto, jer kako kaze u mom sve pocrkalo. Ili trazi 700km doplate, iako sam mu dao 150 uživo i dogovor je još 200. Sta ja znam sta je on radio sa mojim autom. Ja ne zelim vratiti auto, nema sanse. A on nece da odjavi i da mi dokumente posalje. Kod mene je njegova saobracajna, kupoprodajni, polica i zeleni karton. Sta da radim? Hoce da me prijavi za prevaru, sutra, preko nekog svog advokata. Trpa me u ono sto nisam... Sve je bilo pošteno.
Kod njega je vlasnička.
 
Poslednja izmena:

romano010

Član
Prijatelju ako ti imas kupoprodajni (ne znam da li se kod vas ovjerava), obojica ste ga potpisali ne moze on tebi apsolutno nista. U ugovoru jasno pise da je kupac pregledao auto i svojim potpisom zakljucio da ga kupuje u stanju kakvom jeste odnosno da je ispravan. Kod mene (RH) je nepotreban javni biljeznik, ako smo obijica potpisali, jedan ugovor ide njemu jedan meni i treci na tehnicki pregled gdje se vrsi prijenos vlasnistva. Dakle cim je dao svoj oib i potpisao on vise nije vlasnik motornog vozila. Tocka
 

aLen_G60

Član
Cim ne zelis da mu vratis auto, nema sanse, znaci da si mu uvalio neki krs. Sad se bori sa zakonom.
 

frenky_

Član
Pa kad prodajete/kupujete auta ko da kupujete zvake tako vam i treba. Nije to prvi slucaj da se tako iskomplikuje. Covjece ne kupujes kokos vec auto, to se odmah sve zavrsi nema tu nista naknadno ni pare ni papiri - ODMAH SVE ZAVRSAVAS ILI SE NE UPUSTAS U KUPOVINU. To ti je ono nase bosanska posla, dodjem ti, ajde vidjecemo, kad budem imao pare dadnem ti, zavrsit cemo to kasnije itd. i na kraju dobijes takvu komplikaciju kao ti. Koliko znam slucajeva kad ne odjave auto odmah pa im onda pocnu dolaziti kazne koje je pocinio onaj kojeme je prodao auto. Ljudi su cudo, sto covjek moze zasrat ne moze niko. Ajde ti dokazi sad tih 150KM i ko kome tu sta dodje. Uostalom, vrati auto i rijesi problem.
 
Tako sam ja prije jedno 15ak godina kada sam prodao Yuga naucio lekciju na tezi nacin - prodo ja, tetka od kupca radi u osiguranju, ja zurio na ispit na fax, i hajde on ce odjaviti sve i zavrsiti, ista smo i opstina, i ja sam u istom osiguranju reko nece biti problema... kupio ja drugo auto poslije.... da bi kroz par mjeseci u 3h ujutro meni dosla policija na vrata i kaze gori mi auto na benzinskoj pumpi u drugom gradu... ?! reko ma sta gori kontam moj novi Peugeot 206, kaze nije, jugo, i plati slep sluzbu da odvuku auto sa benzinske. Lik polio benzinom auto i zapalio ga na benzinskoj u sred noci!?!

I na kraju platim vucnu sluzbu da ga odvuku, jer lika nisam mogao naci, i jedva srecom nasao u autu saobracajnu nije izgorila bila slucajno, i odjavim auto i pomocu kupoprodajnog ugovora dokazem da nemam nista s time, ali davanje izjava i ostala maltretiranja nisu ni malo bila ugodna...

Zato sto rekoste, odmah sve zavrsiti crno na bijelo i nema nista poslije...
 

romano010

Član
Ako si imao kupoprodajni nisi bio duzan placat nikakvu slepu ni nista, zato i postoji ugovor za sve. A autoru teme ako ima sve ugovore potpisane/ovjerene onda se nemas sto bojati. Ako nisi siguran malo prolistaj zakon ili otiđi do advokata i plati za savjet.
 
Vec je bilo jako davno, mene je tu policija "safatala" na neku lafinu, a ja mlad neiskusan, jos se i isprepadao, kao moram ukloniti auto odmah, ne mogu naci sadasnjeg vlasnika bla bla... platio sam tada nekih 70KM, sada sam dosta pametniji sto se toga tice.