Vijesti iz F1

Vijesti iz F1

Član
Ferarri power u Hondi???

Ross Brawn ( Honda ) radi trenutno pregovore sa Ferarrijem u vezi kupovine motora, kao zvanično izjavljeno 5.Decebra je Honda izašla iz F1 Ciklusa ,
i sa tim neče više izdavati motore , pokraj velikog broja zainteresovanih ipak nema zvaničnog kupca za Tim ali Brawn je siguran da će uspjeti
 
Član
Singapur mijenja stazu

Na stazi VN Singapura dolazi do izmjena , par oštrijih krivina ce se ublaziti tako da cemo moci dosta vise preticanja gledati u jedinoj nocnoj utrci F1 ciklusa

Sutra 08.01.09 god. se odlučuje sudbina Donington Park-u za kompletnu obnovu staze , projekat ce ca. 150.mlion.Dollar-a koštati ,koja će vjerovatno od 2010god. voditi Veliku Nagradu Engleske . Boss F1 Bernie Eccelstone je izjavio da vodići legendarne staze imaju roka do Septembra ove god. da započnu sa radovima inače ce druge staze koje su spremne dobiti šansu za F1
 
Početnik
Ferrari daje motore za ex Hondu

Bivša Hondina F1 momčad ukoliko dobije novog vlasnika najvjerojatnije će preći na Ferrarijeve motore. Ovu vijest potvrdili su šef japanske momčadi Ross Brawn, ali i talijanska strana Luca di Montezemolo i Stefano Domenicali. Iz Honde su već otprije najavili da u potpunosti izlaze iz Formule 1 te da ne misle svojim motorima opskrbljivati druge momčadi, stoga se potez Rossa Brawna čini najlogičnijim.



Naime, Brawn je u Hondu pristigao iz Ferrarija s čijim šefovima je zadržao odlične odnose, a Talijani ga i dalje smatraju svojevrsnim članom njihove momčadi. Rossu Brawnu i Nicku Fryju trenutno je prioritet sačuvati radna mjesta i naći novog gazdu koji će otvoriti novčanik i nastaviti puniti proračun dosadašnjeg Hondinog tima. S obzirom da je za ugradnju novog motora i modificiranje bolida minimalno potrebno šest tjedana, momčad neće moći odraditi planirana zimska testiranja za razliku od ostatka F1 ekipa.

Naredna sezona za ugašenu japansku momčad bit će prijelazna te se već radi evolucija za 2010. godinu u kojoj se očekuje velik iskorak naprijed.
 
Početnik
Ferrari testira KERS u Peugeotu

Sudeći prema glasinama Ferrari je ušao u partnerstvo s Peugeotom s ciljem ubrzanja razvoja KERS sustava koji će talijanska momčad koristiti naredne sezone u Formuli 1. Prema neslužbenim izvorima dvije marke udružile su snage na sportskom planu, a Peugeot će unapređivati Ferrarijev KERS sustav u testnoj verziji prototipa 908.



Talijani trenutno razvijaju KERS skupa sa svojim elektroničkim partnerima tvrtkom Magneti-Marelli, no čini se da su zapali u probleme, a novu tehnologiju tek treba isprobati na stazi. Vjeruje se da partnerstvom Ferrarija i Peugeota talijanska momčad dobiva priliku testirati i dodatno razvijati KERS sustav u francuskom bolidu, jer će u Formuli 1 biti zabranjena testiranja tijekom sezone.

Već otprije Peugeot je objavio da će u nadolazećoj sezoni nastupati u Le Mans seriji s hibridno-električnom varijantom dizelske 908-ice te da će koristiti famozni KERS sustav.


RICHARDS ODUSTAO OD KUPNJE, HONDA I DALJE U PREGOVORIMA

Šef Prodrivea, David Richards, danas je službeno potvrdio kako nema namjeru kupiti Hondinu F1 momčad.

Krajem prošle godine, Britanac je izjavio kako bi uz prave okolnosti i financijsku pomoć svojih partnera iz Kuvajta mogao javiti Hondi s ponudom. No ipak, čini se, do toga neće doći.

"Sve što mogu reći jest da sam jasno dao do znanja da ću o mogućem povratku ili uključenju (u F1) razmisliti samo ako budem osjetio da možemo biti konkurentni - nitko ne očekuje pobjedu u prvoj godini u Formuli 1," izjavio je Richards na Autosport International Showu. "(Projekt) mora biti i financijski održiv. Očekujete investicije, ali također očekujete da će sve funkcionirati. Osobno smatram da trenutna situacija nije dovoljno stabilna.

Pokrenut proces rezanja troškova još nije pokazao prave rezultate i ne očekujem da će se ovo pitanje riješiti do 2010. godine. Timovi još uvijek imaju neodrživ teret iznad glave, i baš se zato, uzimajući u obzir vrijeme za prijavu, pitam je li sada onaj pravi trenutak."

U međuvremenu, glavni izvršni direktor Hondine F1 momčadi, Nick Fry, potvrdio je kako je na vrata japanskog proizvođača automobila do sada pokucalo otprilike 30 zainteresiranih kupaca, te da trenutno razmatraju oko 12 najozbiljnijih ponuda.

Za dobrobit sporta, nadamo se kako će se momčad iz Brackleya pojaviti na startu iduće sezone.
 
Član
Vernes_AMG je napisao(la):
sorry raja , ovaj pdf* vise ne komentarisem , ocigledno nismo na istoj talasnoj duzini , neko ko vozi hiljadu godina F1 i nikad nista nije osvojio je za vas dobar vozac , ok , slzaem se.


Pozzz ;)


Potpisujem
 
Član
hariS. je napisao(la):
Vernes_AMG je napisao(la):
sorry raja , ovaj pdf* vise ne komentarisem , ocigledno nismo na istoj talasnoj duzini , neko ko vozi hiljadu godina F1 i nikad nista nije osvojio je za vas dobar vozac , ok , slzaem se.


Pozzz ;)


Potpisujem
Potpisuj al neke "mladje postove, vidis da je ovaj iz novembra!!:icon_exclaim:
 
Početnik
E55-AMG je napisao(la):
hariS. je napisao(la):
Vernes_AMG je napisao(la):
sorry raja , ovaj pdf* vise ne komentarisem , ocigledno nismo na istoj talasnoj duzini , neko ko vozi hiljadu godina F1 i nikad nista nije osvojio je za vas dobar vozac , ok , slzaem se.


Pozzz ;)


Potpisujem
Potpisuj al neke "mladje postove, vidis da je ovaj iz novembra!!:icon_exclaim:

sacekaj dok covjek dodje do 11 strane..:lol::lol::lol:
 
Član
FOTA DOGOVORILA MJERE REZANJA TROŠKOVA

Udruženje timova Formule 1, FOTA (Formula One Teams' Association), jučer je jednoglasno prihvatilo brojne prijedloge rezanja troškova i dogovorilo njihovo provođenje u praksi.

Na jučerašnjem sastanku u Heathrowu dogovoreno je ograničenje aerodinamičkih testiranja, koje trenutno stupa na snagu. Prihvaćen je prijedlog razvoja, a potom i zamrzavanja, jeftinog prijenosa koji bi se koristio od sezone 2010. do 2012. Prijenos bi svaku momčad stajao 1.5 milijuna eura godišnje, a vijek trajanja bi iznosio čak 6 utrka.

Na sastanku je još jednom podržano dobavljanje standardnog motora od 5 milijuna eura nezavisnim momčadima, ali je i dogovorno zaključivanje eliminacije skupih materijala koji svojom cijenom ne opravdavaju performanse, a mogu doprinijeti smanjenju troškova.

Uza sve nabrojano, FOTA se jučer složila oko suradnje s bilo kojim kupcem Hondine F1 momčadi i jednoglasnog podržavanja promjene imena momčadi, ukoliko do toga dođe, te je najavljeno poboljšanje F1 spektakla, uvažavajući rezultate istraživanja tržišta koje je udruženje odobrilo.


Renault nije položo Crach-test

2 od ukupno 3 FIA testa ,novi bolid Renault-a R29 nije polložio , testiralo se samo nos i stranice šasije , slijedeče informavije su stigle iz samog Renault-a i izjavili su da je problem riješen i de će se prezentacija održati 19 Januara i da će po prvi put testirati na stazi Algarve Circuit .
 
Početnik
FERRARI PRESELIO PREZENTACIJU BOLIDA

Zbog zimskih vremenskih uvjeta na test stazi Fiorano, Ferrari je bio primoran premjestiti prezentaciju svojeg novog bolida na Mugello.

Unatoč promjeni lokacije, prezentacija će se održati, kao što je najavljeno, 12. siječnja, odnosno idući ponedjeljak.

Osim Ferrarija, idući će tjedan svoje bolide predstaviti Toyota i McLaren.
 
Član
NOVI FERARRI JE STIGAO

Danas je odkriven novi bolid F60 U 10:35 je Massa odvezao probni krug po jako hladonoj stazi u Mugellu

Bolid je predstavljen na sijedečoj starnici:

http://f60.ferrariworld.com/
 
Top