Sauber šef nove momčadi?
Peter Sauber najvjerojatnije će postati šef nove-stare F1 momčadi zasad još uvijek poznate kao BMW Sauber, a od naredne sezone najizglednije pod imenom "Sauber-Ferrari". Peter Sauber osobno je bio involviran u pregovore o kupoprodaji BMW-ove momčadi konzorciju koji zastupa interese neimenovanih obitelji iz Europe i Bliskog Istoka. Sauber je momčad osnovao još 1993. godine, a najvjerojatnije će se pod patronatom novih gazda vratiti na poziciju šefa momčadi koju je držao do 2005. kad je prodao svoj F1 tim njemačkom proizvođaču automobila.
"Najvjerojatnije ćemo se sastati ponovno slijedećeg tjedna i tada ću znati na čemu sam. Ukoliko investitori žele da budem na čelu momčadi ja ću to i učiniti. To ne znači da ja to želim, no činjenica je da sam uvjerio te ljude prije kupoprodaje da ukoliko me budu trebali da ću im biti na dispoziciji, bez obzira na ulogu u momčadi", izjavio je Sauber za švicarski list Blick.
Ujedno, otkrio je da će se nova momčad najvjerojatnije zvati "Sauber-Ferrari" te da će vrlo skoro započeti vozačka križaljka, no o misterioznim vlasnicima i dalje šuti kao zaliven.
Ferrarijevi motori za Sauber/Qadbak
Ukoliko dobiju zeleno svjetlo za nastup u Formuli 1 slijedeće sezone, momčad trenutno poznata pod nazivom BMW Sauber koristit će Ferrarijeve motore i mjenjače. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama BMW je prodao svoj udio za 80 milijuna eura misterioznom švicarskom investicijskom fondu. Zasad je tek poznato da Qadbak Investments Ltd predstavlja interese "određenih" obitelji s Bliskog Istoka i Europe, a da tim obiteljima teče sportska krv potvrđuje i podatak da je fond ranije ove godine kupio engleski nogometni klub Notts County.
U Sauber/Qadbak F1 timu ili kako god će se već zvati nova momčad očekuju da FIA odobri proširenje Formule 1 i da dobiju pravo nastupa slijedeće godine, a da su uvjereni u takav ishod sugerira postignut dogovor s Ferrarijem.
Zbogom Flavio
Dosadašnji šef Renaultovog F1 tima Flavio Briatore i glavni inženjer Pat Symonds podnijeli su ostavke na svoje dužnosti i odlaze iz svijeta Formule 1. Najnovija afera koja je uzburkala duhove u Formuli 1 koštala je pozicije šarmantnog Talijana britkog jezika, Flavia Briatorea, te šefa inženjera Pata Symondsa. Zasad nisu poznati detalji priče, a iz Renaulta su tek kratko poručili da dosadašnji čelni dvojac više nije dio njihove momčadi te da do saslušanja zakazanog za 21. rujan neće davati nikakve komentare.
Iako je mladi Nelson Piquet dobio otkaz nakon Velike nagrade Mađarske, čini se da se ipak uspio osvetiti Briatoreu i Symondsu, no poznavajući Flavia i njegovu "jezičinu" ovo je samo jedna izgubljena bitka, a pravi rat tek slijedi.