Ventilator hladnjaka!

Ventilator hladnjaka!

refresh!

Niko nista??

Kod mene se veoma rijetko ma skoro nikako ne pali.....samo kada ga ljeti na vrucinama startam par puta i temperatura ulja dostigne oko 104 stepena onda se ventilator malo zavrti.

Ja pitao u Nipexu i rekli mi da je to tako kod tih motora veoma rijetko ima potrebu da se pali znaci normala...

Mene zanima kako je kod vas vi koji imate isti motor?

Član
Ja u svog Seata još nisam čuo da se upalio ventilator ,jest da ga nisam još vozio po ljeti ,jer sam ga uzeo zimus.:lol:
A temperatura, kad je dostigne, konstantno na sredini, ne pomjera se nikud kako god ga maltretiro.

djordjep je napisao(la):
Ja u svog Seata još nisam čuo da se upalio ventilator ,jest da ga nisam još vozio po ljeti ,jer sam ga uzeo zimus.:lol:
A temperatura, kad je dostigne, konstantno na sredini, ne pomjera se nikud kako god ga maltretiro.

Kod mene takodje temperatura rashladne vode stoji na 90 stepeni ma kako god da ga forsirao samo sto se mijenja temperatura ulja ali to mozda kod tebe nema ako nemas board computer...

Jel kod tebe 1.9TDI 66kw 202Nm AHU motor?

Član
Na vasim autima je kazaljka temperature elektronska i kupi signal sa ECU.
Kad je temperatura vode izmedju 80-110 stepeni uvijek ce vam pokazivati kazaljka na 90.
Do 80 stepeni pokazuje kako jeste i preko 110 pokazuje stvarno,a u ostalim slucajevima je uvijek na 90.

Glupo je ali je tako!

Al_Galone je napisao(la):
Na vasim autima je kazaljka temperature elektronska i kupi signal sa ECU.
Kad je temperatura vode izmedju 80-110 stepeni uvijek ce vam pokazivati kazaljka na 90.
Do 80 stepeni pokazuje kako jeste i preko 110 pokazuje stvarno,a u ostalim slucajevima je uvijek na 90.

Glupo je ali je tako!

cuj to hehe ok hvala na info;)

Član
I meni je bilo cudno da je temperatura uvijek na 90,
pa niti jedan sistem za hladjenje nije tako efikasan :)