Ventil grijanja

Ventil grijanja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Nesto mi slabo grijanje radilo i ja prije otprilke tri mjeseca skinem ventil grijanja i stavim novi i sve je bilo OK, al on mi popusti, tj. pukne na ivici, vjerovatno od temperature, opet odem kupim i postavim novi i on veceras pukne, al malo je reci da je pukao, rasvjetao se :icon_mad:
E sad jel to od temperature jer je loseg kvaliteta ili je nesto mozda drugo :icon_question:
Haj pomagajte trebam sutra ako Bog da u Zenicu pa cu sutra staviti opet novi pa da ne bude opet isto!!!
Evo o cemu pricam:
picture001pk8.jpg

picture002cw9.jpg

picture003hd5.jpg

Zar niko nezna :(

Član
dadao_style je napisao(la):
najbolje bi bilo kad bi mogo izbacit ventile skroz da spojiš cjevima da ide direkt voda

Mogu dok mi je hladno u autu, a sta kad mi je vruce, hehehhehe
Odoh da stavim novi pa cemo vidjeti kako ce se ponasati ;)
U svakom slucaju tnx ;)

Član
mozda je polovan ali ispravan bolji od tog novog. imas na zigi-ju keca za cerupanje pa ako te put navede tamo pogledaj

Član
Trazi nov original, dvadesetak eura bi trebao biti ako se jos moze nabaviti. Ili stavi polovan ispravan. Ti zamjenski ocito nisu bas kvalitetni.

Član
Evo sada dosao iz ZE i uredu sve i otisao i vratio se, promijenio jutros i vetil i termoprekidac, valjda onaj stari malo kasnije otvarao pa je moguce zbog toga pucali radi temperature!
Ako opet bude onda nema sta nego dihtung glave :icon_sad:

Član
Moguce da ti negdje maaalkice pusta vodu, al dovoljno da gubi pritisak. Manji pritsak, voda pocne isparavat prije (pri vecem pritisku voda kljuca na vecoj temp) nego sto bi trebala, para stvara puno veci pritisak od vode. Meni se to desava.
Da li je dihtung mozes provjeriti ako negdje nadjes da imaju instrument za detektovanje izduvnih gasova u sistemu za hladjenje.
Ili jednostavno probaj kompresiju izmjerit.

Član
syncro je napisao(la):
Moguce da ti negdje maaalkice pusta vodu, al dovoljno da gubi pritisak. Manji pritsak, voda pocne isparavat prije (pri vecem pritisku voda kljuca na vecoj temp) nego sto bi trebala, para stvara puno veci pritisak od vode. Meni se to desava.
Da li je dihtung mozes provjeriti ako negdje nadjes da imaju instrument za detektovanje izduvnih gasova u sistemu za hladjenje.
Ili jednostavno probaj kompresiju izmjerit.

Meni rekose da ugrijem auto na radnu temperaturu i da vidim jesu li mi ona debela crijeva sto idu na hladnjak pod pritiskom tj. tvrda, ja sam to gledao al neznam da prociejnim jesul tvrda posto neznam kkava trebaju da budu!!!Jel treba da su ona bas tvrda, jesul na to mislili???
Rekose mi i da kad ugrijem auto da odvrnem cep od hladnjaka i da bi ako je do dihtunga trebalo da izbacuje vodu na cep???

Član
Ma da je dihtung dimio bi ti bijelo pravo, a crijeva se napusu isto balon, i budu tvrda da nemozes pritisnut nimalo.

Član
Sto se tice da ti provjeris. Crijeva smiju biti malko napuhana, posebno ako su stara, ali da ih ti mozes rukum pritisnuti, kad nabija pritisak iz cilindara tvrda su ko kamen.
Drugo kad odvrnes cep, primirisi malo okolo, znaju se osjetit izduvni plinovi ako pusta dihtung.
Trece, kada je probio dihtung, za dna posude ekspanzione izlaze mjehurici koji se cesto mogu vidjeti.
eto nadam se da ce pomoc :)

Član
syncro je napisao(la):
Sto se tice da ti provjeris. Crijeva smiju biti malko napuhana, posebno ako su stara, ali da ih ti mozes rukum pritisnuti, kad nabija pritisak iz cilindara tvrda su ko kamen.
Drugo kad odvrnes cep, primirisi malo okolo, znaju se osjetit izduvni plinovi ako pusta dihtung.
Trece, kada je probio dihtung, za dna posude ekspanzione izlaze mjehurici koji se cesto mogu vidjeti.
eto nadam se da ce pomoc :)
Tnx, provjerio, nije nista od toga ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.