Početnik
ko se igra boga i oponasa ga ..i porice ono sto je on rekao ..zavrsice u dzehenemu odnosno u paklu
CoL3-99 je napisao(la):nisam ni ja druze al ima ljudi koji jesu,al otom po tom,tko vjeruje nek vjeruje onda ne,ne mozes protiv necije volje:icon_smile:
sandi_azra je napisao(la):ko se igra boga i oponasa ga ..i porice ono sto je on rekao ..zavrsice u dzehenemu odnosno u paklu
AldinShpura je napisao(la):ni u jednoj vjerskoj nisam procitao neku losu stvar, a covjek je takav da mu je lakse losu prihvatiti,nekako mu merak kad popije,ubode se iglom itd nego da spomene boga
nisam rekao da ima nesto lose u naucnim knjigama,nekim,opet kazem ,svak ima svoj izbor,nebi valjalo da smo svi isti,na kraju,momak je pitao dali vjerujemo u veliki prasak,tj dali vjerujemo da je sve postalo od njega,a je samo kazem da mi vjera nedozvoljava da mislim ista drugo osim da je bog stvorio nas i sve oko nas,kontas,a mi smo tu da stvaramo dalje i da olaksamo sebi ovozemaljski svjet i zasluzomo ahiret,e sad..tu se otvara nova tema koja nema veze s ovom njegovim pitanjem tako da necemo dalje,poz drugmtopic je napisao(la):AldinShpura je napisao(la):ni u jednoj vjerskoj nisam procitao neku losu stvar, a covjek je takav da mu je lakse losu prihvatiti,nekako mu merak kad popije,ubode se iglom itd nego da spomene boga
A sta to ima lose u naucnim knjigama??? Jel tamo postoje ikakve lazi i obmane i price "bolje vjeruj, nego provjeravaj. Tako je neko rekao, kaze da to postoji i ti ne smijes pitati zasto je to tako?"
U nauci je sve crno i bijelo druze ... nema sivog
AldinShpura je napisao(la):nisam rekao da ima nesto lose u naucnim knjigama,nekim,opet kazem ,svak ima svoj izbor,nebi valjalo da smo svi isti,na kraju,momak je pitao dali vjerujemo u veliki prasak,tj dali vjerujemo da je sve postalo od njega,a je samo kazem da mi vjera nedozvoljava da mislim ista drugo osim da je bog stvorio nas i sve oko nas,kontas,a mi smo tu da stvaramo dalje i da olaksamo sebi ovozemaljski svjet i zasluzomo ahiret,e sad..tu se otvara nova tema koja nema veze s ovom njegovim pitanjem tako da necemo dalje,poz drugmtopic je napisao(la):AldinShpura je napisao(la):ni u jednoj vjerskoj nisam procitao neku losu stvar, a covjek je takav da mu je lakse losu prihvatiti,nekako mu merak kad popije,ubode se iglom itd nego da spomene boga
A sta to ima lose u naucnim knjigama??? Jel tamo postoje ikakve lazi i obmane i price "bolje vjeruj, nego provjeravaj. Tako je neko rekao, kaze da to postoji i ti ne smijes pitati zasto je to tako?"
cujes,ako kontas dole...povedi i mene..kazu uletio neki italijan sa american gold pa festa svako vece :lol: :lol: ako si me tako razumio,jebga onda se pogresno izrazih,znas kako je gledam na to,svakom svacije,a sa svakim dobar,nego stipu to,teske su to teme,daj sta lakse,da uzubimo V12 mashinu :lol: :lol: :lol:mtopic je napisao(la):AldinShpura je napisao(la):nisam rekao da ima nesto lose u naucnim knjigama,nekim,opet kazem ,svak ima svoj izbor,nebi valjalo da smo svi isti,na kraju,momak je pitao dali vjerujemo u veliki prasak,tj dali vjerujemo da je sve postalo od njega,a je samo kazem da mi vjera nedozvoljava da mislim ista drugo osim da je bog stvorio nas i sve oko nas,kontas,a mi smo tu da stvaramo dalje i da olaksamo sebi ovozemaljski svjet i zasluzomo ahiret,e sad..tu se otvara nova tema koja nema veze s ovom njegovim pitanjem tako da necemo dalje,poz drugmtopic je napisao(la):AldinShpura je napisao(la):ni u jednoj vjerskoj nisam procitao neku losu stvar, a covjek je takav da mu je lakse losu prihvatiti,nekako mu merak kad popije,ubode se iglom itd nego da spomene boga
Ma nemam ja druze nisa protiv tebe i toga sto ti vjerujes u Boga ... i trebas da vjerujes ako je to tvoje ubjedjenje i trebas ga se drzati ... samo tvoji postovi mi zvuce previse osudjivacki prema onima koji ne vjeruju u Boga i ispada da smo sad svi mi koji ne vjerujemo glupi i da cemo goriti na tamo nekakvim mukaka kad umremo ...
Kad umrem nek bude samnom sta god hoce, nek je meni dobro dok sam ziv, a za poslije cemo lako ... :lol:
AldinShpura je napisao(la):...,daj sta lakse,da uzubimo V12 mashinu :lol: :lol: :lol:
vw_damir je napisao(la):@mtopic
Procitaj Kur'an, Bibliju... bit ce ti neke stvari jasnije
p.s.
Vjerujem u Big Bang jer sve je moralo poceti od neceg
p.p.s.
Neki Ameri znaju nesta sto mi ostali nesmijemo nikad saznati... dosta toga se krije i zna.
Toliko od mene.