veliki pozdrav

veliki pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
pozdrav svim članovima ovog extra urađenog sajta, za početak da se predstavim, dakle:
ime:Aldin
prezime:Salihovic
grad:Travnik
godine:20(nemam jos punih 21 rođen sam 11.10.1990 u Banja Luci)
auto: jetta 2

registrovao sam se na ovaj sajt jer smatram da je super, pregledao sam malo teme, hoću da vas pohvalim pa želim da čujem par savjeta, ne želim "grlom u jagode" nego hoću da mi date par savjeta. da ne otvaram novu temu :D dakle moja situacija je sljedeća, na raspolaganju imam jetta2, što se tiče tuuninga nema ništa, normalni auto, motor sam već zamijenio kupio 1.6 obični u extra stanju plaćen 700 KM, kupio u Maglaju(motor mi je manje više bitan želim malo na izgledu poraditi). međutim ja sada imam neke novce(oko 1100 KM) pa me zanimaju vaši savjeti i prijedlozi, moji planovi su sljedeći:
planirao sam farbanje komplet i zaštita jer mi je auto što se farbe tiče riknulo prilično to mi je prioritet, neibh metalik( nezz sada cijene koliko se kreću ima malo i variti s co2 aparatom)
duboke karambolke prednje i zadnje(prioritet) mislim da one nisu skupe
planirao sam retrovizore neke nabaciti nista pretjerano skromno mojim mogućnostima znači orijentišite se na svotu novca koju imam na raspolaganju,
stakla zatamniti, ugraditi neki alarm ništa posebno scorpio i centralnu, muziku već imam, kupiti neke felge 13-14(prioritet) alu, farove i stopke kristal ako uopće imaju za đetu2 :((nisam našao). sada me zanima dali je ovaj navedeni iznos gore dovoljan :( :( student sam tako da nemam dosta novaca :( :( hvala vam svima iskreno i od srca i nadam se vašoj pomoći :d lijepo pozdrav!!! naveo sam prioritet kao orijentir za ono što mi je prioritet jer mislim da je malo to para :D

Član
Pozz i dd, prestavi nam jettu u garazi ;)

Taj iznos sto si ti napisao taman je dovoljan za malo kvalitetnije farbanje auta ;)

Član
aj prijatelju pa stid me još neliči ninašto, dok je malo sredim pa ću staviti before/after pictures :D ah dobro je da može i farbanje pokriti opet mi to nekako punooo 1100 samo dati na farbanje i pored toga još nije metalik :( ali svejedno farbanje karambolke i felge mogu sigurno priruštiti, alu felge bih neke do 200 KM i karambolke su oko 100 KM :D

Anes_mo je napisao(la):
Pozz i dd, prestavi nam jettu u garazi ;)

Taj iznos sto si ti napisao taman je dovoljan za malo kvalitetnije farbanje auta ;)

:icon_cry: :icon_cry: JAO baš me stid sada postavljati kada neliči ninašta, može da malo sačekate pa before/after picutres postavim, naravno ako nije problem? :icon_smile: pa nema veze onda nekako bi ja opet uhaverisao da nabacim farbu opet metalik kontam nemože biti tako ali vama vjerujem, felge bi se snašao alu do 200 KM mogu sigurno dobre naći i karambolke duboke oko 100 KM :d

Administrator
bhtuninganimacija.gif

predstavi auto u garazu, pa ces dobiti prijedloge sta i kako...

to kad radis, ne mozes uraditi za malu sumu novca a da uradis kako treba i sve... radje uradi jedan dio kako treba npr lakiranje i limariju, a ostalo pomalo skupljaj pare pa sredjuj...

Član
odvezi auto Babicu u travniku ako zelis da ti farbanje bude ok, momak radi odlicno, sve pohvale za njega
ako vec nemas majstora eto ja ti ga predlazem, on ce ti uraditi sve sto ti zamislis;)

Član
pioneer_09 je napisao(la):
bhtuninganimacija.gif

predstavi auto u garazu, pa ces dobiti prijedloge sta i kako...

to kad radis, ne mozes uraditi za malu sumu novca a da uradis kako treba i sve... radje uradi jedan dio kako treba npr lakiranje i limariju, a ostalo pomalo skupljaj pare pa sredjuj...

hvala na dobrodošlici svima, znam pioner ali moj tata to već zna jako dobro, varenje, farbanje lakiranje kitovanje :D pa kontam da neću ruke plaćati neka me sav materijal znači farba, rubovi kit sve sve izađe 500-600 maraka ja sam zadovoljan što se metalik-a tiče cijene mi nisu dobro poznate za farbu, opet mi ostaje 600 stoja, kada pogledam jetta 2 za taj iznos se dosta može uraditi s obzirom da imam solidnu muziku, solidan motor,mogu stakla zatamniti, na piku sam našao oko 35 KM, zatim karambolke duboke i prednje i zadnje oko 150 ako ko od članova može ponuditi jeftinije bio bih zahvalan ili neku preporuku hihi, i alu felge do 200 KM bez guma jer imam nove gume kupio na početku sezone, također sam planirao par sitnica tipa novi retrovizori i jetta2 stopke ali kristalne njih nigdje nisam mogao naći, u globalu mislim kada to sračunam znači karambolke 150KM+200 ALU felge+35 zatamnjivanje stakala+retrovizori nek su i 50 našao sam na pik-u jeftinije :D ostaće mi jos nešto više od 50 markica ako bude neka razlika u cijeni :D
takođe zahvaljujem na preporuci za lakiranje u Travniku :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.