velika potrosnja twingo

velika potrosnja twingo

Član
imam Twinga 1.2 40kw 1996 i velika potrosnja 10 l gradske a na otvorenom 4.5 l ne znam u cemu je problem i gdje mogu uraditi dijagnostiku ?????hvala[/color][/size][/font]
 
Član
Poprilično staro i nejako auto u gradu se guši jer nejaka mašina ne može da ga pokrene na semaforu. Ta potrošnja za špiscu i nije previše velika posebno ako voliš malo intenzivnije potegnuti.
 
Član
normalno vozim,kod vecine sto voze twinga potrosnja im je 5,6 l po gradu a js manje na otvorenom,ima li gdje dijagnostiku da uradim?i imam problem nikako mi ne radi ono sto mi baca vodu na sofersajbu
 
Član
5-6l ne trosi ni jedan benzinac gradske voznje, to ti je prica kod sviju, a kada ga prodaju joj jarane sto je kod mene trosio 10l zato sam ga i prodao ;)
 
Član
To je normalno, pogotovo ako zivis negdje gdje ti je svakodnevno penjanje u brdo ;)

A tvoje auto je 8V, slabo je to, i svaki jaci gasovi da se izvuces uz brdo, iz guzve i semafor semafor navodi na veliku potrosnju goriva ;)

Ako ti treba dijagnostika evo broj 061/800-497 Mladen, inace jako dobar majstor, meni radio dijagnostiku za Clio, bezbroj puta servisirao razna auta tako da za bilo sta nazovi ga slobodno, kod AS pekare u Hrasnom ti je on ;)
 
Član
Vjeruj da ako i nije normala, nije ni daleko od nje. Nek te ne začudi da mašina od 1800ccm u gradu ima samo litar veću potrošnju. U gradskim uslovima na tu potrošnju stilom vožnje možeš uticati 0,2 - 0,4 l i tu sva prića završava. Što se tiće dijagnostike nije nikakva mađija i nemoj se razočarati ako ne pomogne. Imaju je svi ovlašteni servisi i dosta garaža majstora i nije preskupa 20 - 50 KM.
 
Član
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=10693

Evo ovdje je navedeno do 9 l gradske.
S obzirom na godine, i često stajanje na semaforima i nije daleko od istine.

Dok 16V nova verzija ima malo manju potrošnju
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=10696
 
Član
ko ti je kriv sto vozis cokoladicu

1305707701546.jpg


sala, probaj ga malo u nizim obrtajima drzat, mada svako auto potrosi dosta po gradu...stani-kreni ga ubija...
ne trosi jedino ljudima koji se tjese time sto lazu druge ne bi li svog ljubimca izdigli u smislu "trosi k'o upaljac a ide k'o 2,0 turbo"
 
Član
Inače taj motor u gradu nije neki ekstra mali potrošač jer je monopoint , a tu su i lijepe godine na leđima , pitanje je kakvo je opšte stanje motora , elemenata ubrizgavanja i paljenja (svijećice , lamda sonda , katalizator..) a i sam stil vožnje i uslovi.
Noviji motori u Twingu 1.2 i 1.2 16v (D7F i D4F) su dosta manji potrošači ali opet daleko od lovačkih priča od 5 litara po gradu.
Na prste jedne ruke se može nabrojati benzinaca koji po gradu mogu sa manje od 6 litara...
 
Top